«Δεν μπορεί κανείς να πετάξει τις συγκλίσεις στον κάλαθο των αχρήστων»

Είχε το απόλυτο και συνταγματικό δικαίωμα ο Πρόεδρος να διορίσει «yes men»…

Συνέντευξη στον Νεόφυτο Νεοφύτου

averof neofytou

 

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στη «Χαραυγή», ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, τοποθετείται για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για καυτά ζητήματα, όπως είναι οι συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ και οι νατοϊκές εγγυήσεις. Σχολιάζει τις επικρίσεις περί συνεργασίας με το ΑΚΕΛ και τις εσωκομματικές διαφωνίες με τα διαφοροποιημένα κομματικά στελέχη λόγω των χειρισμών Αναστασιάδη.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ απαντά και στα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων και για πρώτη φορά αφήνει εκτός των ιδιωτικοποιήσεων την ΑΗΚ.

Ο κ. Αβ. Νεοφύτου μιλά και για την εσωτερική διακυβέρνηση και παραδέχεται ότι υπήρξαν λανθασμένοι διορισμοί. Στέλνει επίσης μηνύματα προς τον ΥΠΕΣ, Σωκράτη Χάσικο, αλλά και προς τους Υπουργούς που σκέφτονται να κατέβουν υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές. Τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της αύξησης του εκλογικού μέτρου στο 5%, ενώ απαντά και σε προσωπικά θέματα που αφορούν τα περιουσιακά του στοιχεία, όπως και για τις σχέσεις του με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΟΠ, Γ. Κούμα.


Κύριε Νεοφύτου, ποιες προοπτικές βλέπετε σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων και της επίλυσης του Κυπριακού;

Ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια με την εκλογή του νέου ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας και οι περιφερειακές και άλλες συγκυρίες άνοιξαν ένα παράθυρο ελπίδας στην προσπάθειά μας να επιλύσουμε το Κυπριακό και να επανενώσουμε την Κύπρο.

Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια εκ μέρους του Προέδρου και είναι θετικό γιατί στηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Πιστώνουμε επίσης τη θετική και υποστηρικτική στάση κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Υπάρχουν απόψεις ότι υπάρχει μια υπεραισιοδοξία που δεν δικαιολογείται…

averof neofytou

Είτε δημιουργούμε εικόνες απόλυτης απαισιοδοξίας είτε απόλυτης αισιοδοξίας, θεωρώ ότι δεν είναι η πραγματική εικόνα. Εχουμε μια δύσκολη προσπάθεια. Την Κύπρο, μετά το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, την κυβέρνησαν διαχρονικά πέντε Πρόεδροι και ο Ν. Αναστασιάδης είναι ο έκτος. Οι αείμνηστοι Πρόεδροι Σπ. Κυπριανού και Τ. Παπαδόπουλος ήταν της λεγόμενης πιο σκληρής γραμμής και είχαμε και τρεις Προέδρους Γ. Βασιλείου, Γλ. Κληρίδη και Δ. Χριστόφια, οι οποίοι θεωρούνται της πιο ήπιας γραμμής. Γιατί δεν λύθηκε το Κυπριακό, αφού και οι δύο σχολές κυβέρνησαν τον τόπο; Η κύρια αιτία που δεν επιλύθηκε το Κυπριακό είναι η τουρκική κατοχή και η έλλειψη πραγματικής διαπραγματευτικής βούλησης εκ μέρους της Τουρκίας.

Σήμερα, στις συνομιλίες υπήρξε μια καλή πρόοδος στα θέματα της οικονομίας, της Ε.Ε. και της διακυβέρνησης. Υπήρξαν και οι παλιές συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ που είναι ένα καλό προζύμι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Συζητούμε τώρα το περιουσιακό και μπήκαμε στα βαθιά νερά και τα βαθιά νερά είναι και πιο κρύα.

Το ΔΗΚΟ και άλλα κόμματα υποστηρίζουν ότι υπάρχει στροφή του Προέδρου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ στο Κυπριακό και ότι τώρα αποδέχονται τις συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ. Στηρίζει ο ΔΗΣΥ τις συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ;

averof neofytou

Να είμαστε πραγματιστές. Σε όλα τα σχέδια που έχουν υποβληθεί για τη λύση του Κυπριακού, υπάρχει η πρόνοια ότι δεν ισχύει τίποτα αν δεν συμφωνηθούν όλα. Ομως όλα τα παραχθέντα έγγραφα και στοιχεία διαπραγμάτευσης εδώ και δεκαετίες, όπως δήλωσαν και προηγούμενοι Πρόεδροι, όταν αρχίζει μια νέα διαδικασία βρίσκονται όλα στο τραπέζι. Δεν σημαίνει, όμως, ότι είναι και όλα αποδεκτά.

Εχει παραχθεί κάποιο έργο μεταξύ Χριστόφια – Ταλάτ και Χριστόφια – Ερογλου. Είναι γνωστό ότι υπήρξαν εκ μέρους του ΔΗΣΥ και άλλων πολιτικών κομμάτων κάποιες διαφορές. Υπήρχαν όμως και ζητήματα που ο ΔΗΣΥ και η ολότητα του Εθνικού Συμβουλίου συμφωνούσαν στις συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ. Αυτά δεν μπορεί κανείς να τα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων. Είναι εκεί, ιδιαίτερα όταν πρόκειται και για συγκλίσεις με τις οποίες συμφωνούμε.

Πώς απαντάτε σε εκείνους που σας επικρίνουν ότι συνεργάζεστε με το ΑΚΕΛ, αποδεχόμενοι τις συγκλίσεις Χριστόφια – Ταλάτ;

Το ερώτημα είναι απλό. Θέλουμε ή όχι να λύσουμε το Κυπριακό; Αν θέλουμε να το επιλύσουμε και είναι μίασμα να συνεργαστούν δύο ελληνοκυπριακά κόμματα στην προσπάθεια της λύσης, τότε θα είναι προδοσία να συνεργαστούμε με τουρκοκυπριακό κόμμα; Εδώ καταντήσαμε; Είναι κατάρα να συνεργάζεσαι με ελληνοκυπριακό κόμμα; Τι θα μας πουν κάποιοι αν μετά τη λύση, εξ ανάγκης και εκ των πραγμάτων, θα συνεργαζόμαστε με τα τουρκοκυπριακά κόμματα; Πώς θα κυβερνήσουμε μια χώρα με ένα ομοσπονδιακό μοντέλο;

Επικρίσεις για τη διαφορετική πορεία στο Κυπριακό απ’ ό,τι στα αρχικά στάδια της διακυβέρνησης έκανε και η ευρωβουλευτής του κόμματός σας, Ελένη Θεοχάρους. Δεν εγείρεται θέμα;

averof neofytou

Στο ΔΗΣΥ, όπως και στο κάθε κόμμα, έχουμε συγκεκριμένες πολιτικές που αφορούν όλα τα ζητήματα ως αποτέλεσμα συλλογικής διαβούλευσης και απόφασης. Από εκεί και πέρα, είμαστε κόμμα πολυφωνικό και πλουραλιστικό. Σεβόμαστε την άλλη άποψη από τη στιγμή που εκφράζεται με βάση τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω είτε στελέχους είτε μέλους είτε υποστηρικτή του ΔΗΣΥ.

Είναι γεγονός, και οφείλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ότι κάποιες από τις θέσεις της κυρίας Θεοχάρους δεν είναι στην ίδια ευθεία γραμμή με την προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ για να επιλύσουμε το Κυπριακό στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δείχνει ανεκτικότητα στις σκληρές κριτικές της αντιπολίτευσης και θα ήμουν ανακόλουθος αν δεν έδειχνα ανεκτικότητα και σεβασμό σε μια άποψη εντός του κόμματός μου.

Ο ΔΗΣΥ επιμένει σε λύση με νατοϊκές εγγυήσεις και ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη;

Προσεγγίζουμε τα πράγματα με ορθολογισμό και πραγματισμό. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν έχουμε πρόβλημα με το ΝΑΤΟ. Η θέση του ΔΗΣΥ, πέρα από την αίτηση για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, προκρίνει και αίτηση για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Αυτό το λέμε ευθέως και χωρίς περιστροφές.

Από εκεί και πέρα είναι θέση όλων των κομμάτων και του ΔΗΣΥ ότι μια ευρωπαϊκή Κύπρος δεν θέλει ξένες εγγυήσεις και ξένους στρατούς, οπότε γιατί να συζητούμε να έρθουν κάποιες άλλες;

Με πραγματισμό και πάλι θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι μια άλλη πολιτική δύναμη είναι πιθανόν να στηρίξει μια σωστή και βιώσιμη λύση, αλλά δεν δέχεται με κανέναν τρόπο εγγυήσεις από το ΝΑΤΟ. Πώς θα επιτύχουμε να έχουμε πλειοψηφία στη συμφωνία για να επιλύσουμε το Κυπριακό; Και μόνο ότι το ΑΚΕΛ θέτει κόκκινη γραμμή σε αυτό το ζήτημα, είναι κάτι που πρέπει να το συνυπολογίσουμε αν θέλουμε να προχωρήσουμε στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Με πολύ πραγματισμό το λέω.

Υπάρχει προσπάθεια αποδόμησης του κ. Ακιντζί; Βλέπετε σκοπιμότητες πίσω από αυτή την προσπάθεια;

averof neofytou

Ο κ. Ακιντζί είναι ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Ο κ. Ακιντζί είναι στις συνομιλίες για να βάζει θέσεις της τουρκοκυπριακής και όχι της ελληνοκυπριακής πλευράς. Αυτό δεν σημαίνει και αποδοχή και τελική κατάληξη. Διαπραγματεύσεις κάνουμε.
Λέγοντας αυτά, δεν μπορεί να πει κάποιος ότι ο Ακιντζί είναι όπως τον Ντενκτάς ή τον Ερογλου, αλλά ούτε και από την άλλη επειδή είναι ο κ. Ακιντζί λύθηκε το Κυπριακό, όπως εμείς θέλουμε. Να είμαστε πραγματιστές και να διεκδικήσουμε το δίκαιο μέσα από τις διαπραγματεύσεις.

Πώς σας ακούγεται η πρόταση Νταβούτογλου προς Τσίπρα για να έρθουν στην Κύπρο από το αεροδρόμιο της Λάρνακας και να έχουν συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κ. Ακιντζί; Θα βοηθούσε μια τέτοια συνάντηση;

Βεβαίως θα βοηθούσε αυτή η συνάντηση, αλλά η πρόταση αυτή έχει και ουρά και στο σύνολό της δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Μέχρι του σημείου ότι θα έρθουν από το αεροδρόμιο της Λάρνακας είναι αποδεκτό, αλλά προτείνεται να μεταβούν και στα κατεχόμενα για να γίνει τετραμερής συνάντηση, κάτι που δεν μπορούμε να δεχθούμε.


«Δεν υπάρχει θέμα για την ΑΗΚ, ενώ υπάρχει για τη Cyta»

Αναγνωρίζουμε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών είναι πάγια δική σας ιδεολογική φιλοσοφία. Επικρίνεστε, όμως, ότι προεκλογικά δώσατε υποσχέσεις ότι δεν θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

averof neofytou

Ο ΔΗΣΥ δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ ενάντια στις αποκρατικοποιήσεις. Ουδέποτε ο ΔΗΣΥ είχε τη θέση που εσείς λέτε. Είναι γεγονός ότι στο πρόγραμμα του Προέδρου Αναστασιάδη, το οποίο συντάχθηκε σε συνεργασία με το ΔΗΚΟ, υπήρχε κάποια πρόνοια. Ηταν, όμως, μια περίοδος που η Κύπρος ήταν εκτός μνημονίου, ενώ από την 1η Μαρτίου του 2013 ζούμε με νέα δεδομένα. Να σημειώσω ότι και στα προσχέδια των μνημονίων που μονογραφήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση υπάρχουν και θέματα αποκρατικοποιήσεων. Δεν το θεωρώ, όμως, ως δικαιολογία. Ζούμε σήμερα σε περίοδο μνημονίου και το κράτος έχει κάποιες υποχρεώσεις. Δεν μπορούμε να τις υλοποιούμε αλά καρτ.

Η αγορά της Κύπρου στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρισμού είναι μικρή. Αυτό δεν σημαίνει ότι με τις ιδιωτικοποιήσεις της Cyta και ΑΗΚ θα έχουμε ιδιωτικά και ανεξέλεγκτα μονοπώλια σε βάρος των καταναλωτών;

Για την ΑΗΚ, είπα και λέω τη θέση και την εκτίμησή μου. Δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησής της. Για τη Cyta είχα και έχω την άποψη ότι είναι προς το συμφέρον της η εξεύρεση στρατηγικού συνεργάτη επενδυτή, γιατί θα αυξήσει την αξία της. Με τον στρατηγικό συνεργάτη επενδυτή θα προστεθεί αξία και θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Αν παραμείνει ως ένας ημικρατικός οργανισμός δημοσίου δικαίου χωρίς ευελιξία, χωρίς νέα φρέσκα κεφάλαια, με κομματικούς διορισμούς και κομματικές παρεμβάσεις απ’ όλους μας, θα την οδηγήσουμε και αυτήν όπως τις Κυπριακές Αερογραμμές. Ολοι αναγνωρίζουν πως έπρεπε να γίνουν σημαντικές αλλαγές που θα έπρεπε να τις είχαμε κάνει από μόνοι μας.


«Ενα λίτρο βενζίνης χωρίς τους φόρους είναι πιο φθηνό και από ένα λίτρο εμφιαλωμένο νερό»

Αν και διεθνώς οι τιμές των καυσίμων έχουν μειωθεί, στην Κύπρο συνεχίζουν να είναι υψηλές. Δεν σας είδαμε όμως, όπως πριν τρία χρόνια, να πηγαίνετε στο πρατήριο για να βάλετε βενζίνη. Δεν έχετε σήμερα τις ίδιες ανησυχίες;

 

averof - kafsima

Γνωρίζετε ότι από τη συνολική τιμή της βενζίνης τα 63 σεντ το λίτρο πηγαίνουν ως φόροι απευθείας στο κράτος. Ακόμη και δωρεάν να έρχεται η βενζίνη θα πρέπει ως καταναλωτές να πληρώνουμε 63 σεντ στο κράτος. Βεβαίως και πρέπει να γίνονται έλεγχοι στις τιμές των πετρελαιοειδών, αλλά όχι λαϊκίστικα να φωνάζουμε για αισχροκέρδεια, χωρίς πρώτα να αναλύουμε τι περιλαμβάνει η συνολική τιμή. Ενα λίτρο βενζίνης σήμερα χωρίς τους φόρους είναι πιο φθηνό και από ένα λίτρο εμφιαλωμένο νερό.

Είστε κυβερνών κόμμα, γιατί δεν μειώνετε το φόρο των 63 σεντ;

Κάποια πράγματα είναι και ευρωπαϊκές οδηγίες και για να είμαστε ειλικρινείς δεν θεωρώ ότι σε αυτή την εποχή υπάρχουν περιθώρια να υπάρξουν οποιεσδήποτε μειώσεις.

Κύριε Νεοφύτου, ο ΔΗΣΥ θα πει το mea culpa για τη στήριξη που έδωσε στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου;

Ο ΔΗΣΥ σέβεται τους ανεξάρτητους θεσμούς. Από εκεί και πέρα όταν κριθούν από τα συντεταγμένα όργανα του κράτους ότι κάποιοι κρατικοί αξιωματούχοι ευθύνονται για πράξεις και παραλείψεις τους, τότε επιδεικνύουμε το σεβασμό μας, και όχι επιλεκτικά, προς όλες τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Δεν είναι αλαζονεία εξουσίας οι συνεχείς επιθέσεις εναντίον ανεξάρτητων θεσμών, όπως Γενικού Εισαγγελέα, Διοικητή Κεντρικής Τράπεζας και τώρα εναντίον του Γενικού Ελεγκτή;

Οταν το ΑΚΕΛ επιτίθετο στον πρώην κεντρικό τραπεζίτη να εκλάβω ότι διακατεχόταν από αλαζονεία;

Αλλο πράγμα είναι να καταγράφεται μια διαφωνία και άλλο το ύφος που εκπέμπει αυτή η κυβέρνηση, το οποίο είναι εικόνα αποσύνθεσης και απαξίωσης των θεσμών. Μιλάμε για υπονόμευσή τους από τον ίδιο τον Πρόεδρο και τους Υπουργούς…

averof neofytou

Θα το αντιστρέψω. Ολοι αυτοί οι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι που αναφέρεστε δεν διορίστηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Είχε το απόλυτο και συνταγματικό δικαίωμα να διορίσει Γενικό Εισαγγελέα και Γενικό Ελεγκτή άτομα, τα οποία να είναι “yes men” και να κάνουν ό,τι ήθελε ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση. Γιατί δεν πιστώνουμε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι επέλεξε ανθρώπους που είναι πραγματικά ανεξάρτητοι, χωρίς να λέμε ότι διεκδικούν και το αλάθητο του Πάπα. Γιατί δεν βλέπουμε και τη θετική πλευρά;

Κύριε Νεοφύτου, ποια είναι η σχέση σας με τον Υπουργό Εσωτερικών;

Είναι εξαίρετη.

Θα θέλατε τον κ. Χάσικο ανθυποψήφιό σας στις εσωκομματικές εκλογές του ΔΗΣΥ; Αφησε ανοικτό ένα τέτοιο παράθυρο…

Οι εσωκομματικές εκλογές είναι μια ανοικτή και διάφανη διαδικασία και οποιοδήποτε μέλος του κόμματος έχει το δικαίωμα να υποβάλει υποψηφιότητα. Η ουσία όμως είναι αλλού. Μπροστά μας έχουμε τις μεγάλες προκλήσεις για το μέλλον του τόπου, το κυπριακό πρόβλημα και την οικονομία.

Είστε ικανοποιημένος από το έργο των συναγερμικών Υπουργών, όπως για παράδειγμα του Ιωνά Νικολάου;

averof neofytou

Ποια είναι η Κύπρος μετά από δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης ΔΗΣΥ; Η οικονομία άρχισε να στέκεται στα πόδια της, υπάρχουν ελπίδες στο Κυπριακό, ξεκίνησαν οι μεταρρυθμίσεις και η Κύπρος διαδραματίζει περιφερειακό ρόλο. Αυτά πιστώνονται στην κυβέρνηση. Και για αυτό είμαι ικανοποιημένος από την κυβέρνηση και τους Υπουργούς.

Βεβαίως υπάρχουν και λάθη. Υπήρξαν και κάποιοι λανθασμένοι διορισμοί και αναλαμβάνουμε και εμείς ως κυβερνών κόμμα τις ευθύνες μας.

Ακούγονται τουλάχιστον τρία ονόματα Υπουργών -Ιωνά Νικολάου, Χ. Γεωργιάδη και Χρ. Φωκαΐδη- ότι ενδιαφέρονται για τις βουλευτικές. Θα τους θέλατε στο κομματικό ψηφοδέλτιο;

Δεν είναι ποιους θέλει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, αλλά αν θέλουν οι ίδιοι να κατεβούν, θα πρέπει να επιδείξουν ενδιαφέρον μέσα από τις διαδικασίες του κόμματος.

Υπήρξε μια πρωτοβουλία από το ΔΗΣΥ για αύξηση του εκλογικού μέτρου εισδοχής των κομμάτων στη Βουλή. Θα προχωρήσετε;

Η θέση του ΔΗΣΥ είναι χωρίς αναστολές. Είμαστε υπέρ της αύξησης του εκλογικού μέτρου για εισδοχή στη Βουλή στο 5%. Και δεν κρυβόμαστε για την άποψή μας.


Δεν πλούτισα από την πολιτική, είμαστε φίλοι από το 1985 με τον Γ. Κούμα

Κύριε Νεοφύτου, να μου επιτρέψετε να ερωτήσω και για δύο προσωπικά ζητήματα. Είστε από τους πολιτικούς που δώσατε στη δημοσιότητα τα περιουσιακά σας στοιχεία. Ωστόσο αμφισβητήθηκαν. Πώς πείθετε ότι αυτά που δηλώνετε, αυτά είναι;

averof neofytou

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Από τη διαδρομή μου στην πολιτική ξεκίνησα εύπορος και σήμερα χρωστώ αρκετά. Ομως, τα δάνειά μου είναι εξυπηρετούμενα. Πούλησα περιουσιακά στοιχεία που πήρα από τους γονείς μου και είμαι αξιόπιστος απέναντι στις τράπεζες, όπως και στον καθημερινό μου βίο. Νιώθω περήφανος, γιατί δεν πλούτισα από την πολιτική. Τα στοιχεία που έδωσα στη δημοσιότητα είναι πραγματικά.

Επικρίνεστε ότι κινείτε παρασκηνιακά τα νήματα σε διαφόρους χώρους, μεταξύ αυτών και στο ποδόσφαιρο. Είστε συνέταιρος και κουμπάρος του αναπληρωτή προέδρου της ΚΟΠ, Γ. Κούμα. Πώς απαντάτε σε εκείνους που σας καταλογίζουν παρασκηνιακή εμπλοκή στο ποδόσφαιρο;

Είναι γεγονός ότι ζούμε σε μια μικρή κοινωνία. Εχουμε φίλους και γνωστούς. Με τον Κούμα είμαστε κουμπάροι. Το 2000 είχα βαπτίσει τη θυγατέρα του. Ημασταν μαζί στη νεολαία του ΔΗΣΥ από το 1985. Από εκεί και πέρα αν υπάρχουν πράξεις ή παραλείψεις από οποιονδήποτε στην ΚΟΠ ή οπουδήποτε αλλού που κρίνονται μη ορθές, υπάρχουν οι διαδικασίες για να ελεγχθούν.


Διαβάστε αύριο στη Χαραυγή στο β’ μέρος της συνέντευξης

• Ο Ν. Παπαδόπουλος δεν είναι σύμμαχός μου. Είναι, όμως, γεγονός ότι το ΔΗΚΟ μάς στήριξε στην πορεία των μνημονιακών μας υποχρεώσεων.

• Η έξοδός μας από το μνημόνιο δεν σημαίνει και επίλυση των προβλημάτων. Οταν ένας νέος με μεταπτυχιακά διπλώματα, με αριστεία από τα καλύτερα πανεπιστήμια, βρίσκεται στην ανεργία ή ξενιτεύεται, δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί εάν ο Αβέρωφ του πει μία συγγνώμη.

• Δεν είναι μπαμπούλας η πώληση των δανείων.

• Ο κ. Ορφανίδης ως επόπτης και οι προηγούμενοι και οι επόμενοι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν και έχουν την ευθύνη της αυστηρής εποπτείας του τραπεζικού συστήματος.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy