Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ούτε αρμοδιότητα ούτε εξουσία να παρέμβει και να παύσει την γυναίκα, η οποία «φωτογραφίζεται» ως ένοχη μαρτυρία που κατατέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και αφορούσε εμπλοκή, συνέργεια και συμμετοχή στη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης, σύμφωνα με τον ίδιο τον Υπουργό.

Σύμφωνα με την σχετική είδηση δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ο σύζυγος της υπαλλήλου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης –για τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης– στις 23/12/2016 από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.


Στην υπόθεση, προκύπτει θέμα για την υπάλληλο της Σχολικής Εφορείας από τις μαρτυρίες που ακούστηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ωστόσο, επειδή δεν περιλαμβανόταν στο επίσημο κατηγορητήριο δεν είναι δυνατή η σύλληψή της.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας στην οποίαν εργάζεται η συγκεκριμένη υπάλληλος, σηκώνει τα χέρια ψηλά, αναφέροντας ότι δεν νομιμοποιείται να την απομακρύνει από τα καθήκοντά της, διότι δεν υπάρχει καταδίκη ή έστω καταγγελία που να εκκρεμεί εναντίον της, μετακυλώντας, παράλληλα, την ευθύνη στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο Υπουργός ερωτηθείς σήμερα για το θέμα, είπε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν είναι εργοδοτούμενο στο Υπουργείο για να προχωρήσει σε οποιεσδήποτε ενέργειες.

Απευθύνθηκε στην σχολική εφορία Τερσεφάνου, η οποία εργοδοτεί τη γυναίκα, από την οποία ζήτησε να λάβει μέτρα, ωστόσο από εκεί τους λέχθηκε ότι έχουν νομικά κωλύματα για να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε μέτρα.

Για το λόγο αυτό απευθύνθηκε το Υπουργείο προς τη Νομική Υπηρεσία για συμβουλή με τη δεύτερη να απαντά πως ότι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει με τη νομική αρωγή των νομικών συμβούλων της σχολικής εφορίας που είναι ο εργοδότης της συγκεκριμένης γυναίκας.

Γιώργος Δεληγιάννης