Δεν έχει χρόνο ο ΥΠΕΣ να ασχοληθεί με τη διάθεση των οικοπέδων σε συνοικισμούς αυτοστέγασης

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Κέττηρος: Να την σηκώσουν από τον πάτο των προτεραιοτήτων τους 

Δεν έχει το χρόνο ούτε το προσωπικό ο Υπουργός Εσωτερικών για να ασχοληθεί με τη διάθεση των επιστραφέντων οικοπέδων σε συνοικισμούς αυτοστέγασης, γι’ αυτό το παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων συζήτησε εκ νέου το θέμα έχοντας ενώπιόν της την απάντηση του υπουργού σε προηγούμενο αίτημα της Επιτροπής για να υποβληθούν εντός τριών μηνών στοιχεία για τους λόγους που 500 δικαιούχοι, στους οποίους έχει παραχωρηθεί οικόπεδο αυτοστέγασης, δεν έχουν ακόμα αρχίσει ανέγερση της κατοικίας τους.

Προσφυγική πολιτική… εν ευθέτω χρόνω!

Ο Νίκος Νουρής αναφέρει στην επιστολή του ότι σε συνάρτηση με το χρόνο που απαιτείται για τη διεκπεραίωση αυτής της εργασίας, όπως και το υποστελεχωμένο προσωπικό των Επαρχιακών Διοικήσεων, η εργασία αυτή θα προγραμματιστεί «εν ευθέτω χρόνω».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Κέττηρος, ανέφερε ότι είναι «με πολλή απογοήτευση» που είδαν την απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, λέγοντας ότι «μας αναφέρει ο κ. Νουρής ότι δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αφορά το στεγαστικό του προσφυγικού κόσμου».

«Ίσως θα πρέπει ο κ. Νουρής να προβληματιστεί κατά πόσον θα πρέπει να αλλάξει τις προτεραιότητές του και να σηκώσει από τον πάτο των προτεραιοτήτων του την προσφυγική πολιτική», πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι «δεν γίνεται να εξαγγέλλονται προεκλογικά στεγαστικές πολιτικές που οι ίδιοι έχουν καταργήσει. Θα πρέπει στην πράξη να κάνουν πράγματα, και όχι να μένουν στα λόγια».

Για το ίδιο θέμα ο κ. Σενέκης είπε ότι ως ΔΗΚΟ «θεωρούμε αδιανόητο, σε μια περίοδο που το κόστος απόκτησης στέγης έχει γίνει άπιαστο όνειρο για τα νεαρά ζευγάρια, να μην υπάρχει πολιτική βούληση για τη διάθεση αυτών των οικοπέδων».

Προς τιτλοποίηση οι προσφυγικές κατοικίες στις Βάσεις

Στη συνεδρία της Επιτροπής συζητήθηκε επίσης η μη τιτλοποίηση των οικοπέδων κάποιων θανόντων σε κατοικίες στις αυτοστεγάσεις στο Δασάκι της Άχνας και στο Τραχώνι της Λεμεσού, που είναι σε έδαφος των Βρετανικών Βάσεων.

Όπως ανέφερε ο Ν. Κέττηρος, η νέα Διοικητής των Βάσεων είχε βάλει κάποια προσκόμματα που δεν ίσχυαν προηγουμένως γι’ αυτές τις τιτλοποιήσεις.

«Ως Επιτροπή είχαμε κάνει έντονες παραστάσεις, είχαμε εκφράσει την πολύ έντονη διαμαρτυρία μας για τη στάση της νέας Διοικήτριας των Βρετανικών Βάσεων», είπε ο κ. Κέττηρος.

Ανέφερε ότι ενημερώθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών ότι έχουν δεσμευτεί οι Βάσεις πως σε δύο μήνες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα τιτλοποιηθούν οι κατοικίες και θα εκδοθούν οι τίτλοι στα ονόματα των θανόντων για να μπορούν να γίνουν οι μεταβιβάσεις στους κληρονόμους.

 

 

Τιτλοποίηση σε Δασάκι και Τραχώνι
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπ. Εσωτερικών, οι Βρετανικές Βάσεις αναμένεται ότι σε δύο μήνες θα ολοκληρώσουν τις διαδικασίες τους, ώστε να μπορούν να τιτλοποιηθούν οι κατοικίες στις αυτοστεγάσεις στο Δασάκι της Άχνας και στο Τραχώνι της Λεμεσού. Θα εκδοθούν οι τίτλοι στα ονόματα των θανόντων για να μπορούν να γίνουν οι μεταβιβάσεις στους κληρονόμους.

Γιάννης Κακαρής

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.