Δεν έχει μεταβληθεί η θέση της Μόσχας για τη διευθέτηση του Κυπριακού

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.«Λανθασμένοι οι παραλληλισμοί μεταξύ της Ουκρανίας σήμερα και της Κύπρου το 1974»

 

Η θέση της Ρωσίας για τη διευθέτηση του Κυπριακού δεν έχει μεταβληθεί, τόνισε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, απορρίπτοντας παράλληλα οποιονδήποτε παραλληλισμό των εξελίξεων στην Ουκρανία με κάθε είδους αναθεωρητισμό.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, η κα Ζαχάροβα χαρακτήρισε λανθασμένους τους παραλληλισμούς μεταξύ της Ουκρανίας σήμερα και της Κύπρου το 1974. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά οποιεσδήποτε προσπάθειες να ερμηνευθούν οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία ως “αναθεωρητισμός”. Καλοθελητές βέβαια θα βρεθούν ώστε να κρεμάσουν τέτοιες “ετικέτες”, οι οποίοι δεν κάνουν τον κόπο να βρουν επιχειρήματα είτε απλώς τα παραμορφώνουν, αν και δεν υπάρχει ουδεμία σχέση», ανέφερε η κα Ζαχάροβα. Πρόσθεσε ότι «περιφρονούν ευθέως τα κίνητρα που εκθέτουμε. Η ρωσική ηγεσία επανειλημμένως έχει δώσει διευκρινίσεις για τις βαθύτερες, αληθινές αιτίες αυτού που σήμερα συμβαίνει στην Ουκρανία». «Κατά τη γνώμη μου εάν παρ’ όλ’ αυτά γίνουν αποδεκτά προς εξέταση αυτά τα επιχειρήματα, τότε διαμορφώνεται αντικειμενική εικόνα», είπε η κα Ζαχάροβα.

«Πρόκειται για εντελώς διαφορετικές υποθέσεις με τις δικές τους συνθήκες και συμφραζόμενα. Όποιος γνωρίζει ιστορία νομίζω ότι το καταλαβαίνει πολύ καλά. Όσο για λαϊκιστικές ερμηνείες έχουμε ήδη ακούσει πολλές», ανέφερε. Σύμφωνα με την ίδια, «το ίδιο ισχύει και σχετικά με τους ισχυρισμούς περί κάποιων αλλαγών στην επίσημη θέση της Ρωσίας για τη διευθέτηση του Κυπριακού, η οποία, υπενθυμίζω, με απαράλλακτη διατύπωση συχνά αναπαράγεται στις δηλώσεις του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών». «Όμως φαίνεται ότι ούτε σε αυτό δεν δίνουν σημασία, επινοώντας κάποιες δικές τους εκδοχές», είπε η Ρωσίδα εκπρόσωπος. Ούτε με τη Συρία έχουν οποιαδήποτε σχέση τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, είπε και πρόσθεσε ότι η Μόσχα καλεί τους Τούρκους εταίρους να αποφύγουν βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης. Κατέληξε λέγοντας ότι «η κατάσταση στην Ουκρανία εξελισσόταν επί οκτώ χρόνια και αυτό είναι αδύνατο να μην το βλέπει κανείς».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.