Δεν έχει σημασία για το ΔΗΚΟ ότι ο Ν. Χριστοδουλίδης ήταν υπουργός της διεφθαρμένης κυβέρνησης!    

Ο τέως ΥΠΕΞ του Νίκου Αναστασιάδη, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε συναντήσεις με τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ και με την ηγεσία των Οικολόγων. Ο Ν. Παπαδόπουλος μετά τη συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη αναφέρθηκε σε «ποιοτικά χαρακτηριστικά του υποψηφίου» και ανήγγειλε τη συνέχεια στο διάλογο για τις προγραμματικές θέσεις, διαγράφοντας ότι ο κ. Χριστοδουλίδη δηλώνει συναγερμικός και συνεχιστής της διεφθαρμένης διακυβέρνησης Ν. Αναστασιάδη.

Σε δημοσιογραφική παρατήρηση ότι ο κ. Χριστοδουλίδης ήταν υπουργός του Νίκου Αναστασιάδη και κατά πόσο αυτό επηρεάζει τις αποφάσεις του ΔΗΚΟ που στοχεύει σε αλλαγή, απάντησε ότι «αυτό που ενδιαφέρει το κόμμα του είναι η αλλαγή να προέλθει μέσα από προγραμματικές θέσεις». Από την πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στη συνάντηση ανέπτυξε το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πορεύτηκε στο διάλογο με την κοινωνία και τους πυλώνες τού υπό διαμόρφωση προεκλογικού του προγράμματος, ενώ απάντησε σε αρκετά ερωτήματα.

Νωρίτερα, μετά τη συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη, ο πρόεδρος των Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, είπε ότι εξετάστηκαν και συζητήθηκαν πτυχές από το πρόγραμμα του κ. Χριστοδουλίδη. Εξέφρασε και την επιθυμία του για να συζητηθεί το θέμα των επικείμενων Προεδρικών το συντομότερο με το πολιτικό γραφείο του Κινήματος και στη συνέχεια με την Κεντρική Επιτροπή. Ο Ν. Χριστοδουλίδης είπε ότι είναι έτοιμος να απαντήσει στο ερωτηματολόγιο των Οικολόγων και ότι θα είναι σε επαφή με το Κίνημα Οικολόγων.


Εντείνει τις επαφές και εξαγγέλλει επίσημα υποψηφιότητα ο Α. Μαυρογιάννης

Στη μάχη των προεδρικών εκλογών μπαίνει σύντομα ο υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης, του οποίου η υποψηφιότητα, μετά τη στήριξη από το ΑΚΕΛ, παίρνει μια νέα δυναμική, αφού ο κ. Μαυρογιάννης είναι πραγματικά ανεξάρτητος υποψήφιος που μπορεί να απευθυνθεί ευρύτερα προς όλους που επιζητούν την προοδευτική αλλαγή και απαλλαγή από τις πολιτικές της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Ο Α. Μαυρογιάννης αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να εξαγγείλει την υποψηφιότητά του, ενώ εντείνει τις επαφές και τις συζητήσεις με πολιτικά κόμματα, οργανωμένα σύνολα, κινήσεις και με προσωπικότητες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα διευρυμένο και ισχυρό μέτωπο για την προοδευτική αλλαγή.

 

Μιχάλης Μιχαήλ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.