«Δεν έχω σκοπό να κάνω κάτι» στο θέμα του ωραρίου των καταστημάτων, δήλωσε κυνικά η Ζέτα

  • Υπ. Εργασίας για ωράρια καταστημάτων: «Δεν έχω σκοπό να κάνω κάτι»
  • «Δεν έχω σκοπό να κάνω κάτι» στο θέμα του ωραρίου των καταστημάτων, δήλωσε κυνικά χθες η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Το αίτημα των μικρομεσαίων για επανεξέταση και ρύθμιση του ωραρίου των καταστημάτων, τέθηκε από το ΑΚΕΛ στη χθεσινή συζήτηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εργασίας. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας, βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Καυκαλιάς, επεσήμανε προς την Υπ. Εργασίας ότι η Βουλή ικανοποίησε το αίτημα της κυβέρνησης για επαναφορά της δυνατότητας έκδοσης διαταγμάτων για σκοπούς ρύθμισης του ωραρίου των καταστημάτων. Παρά ταύτα, η Ζ. Αιμιλιανίδου απάντησε κυνικά ότι «άλλαξε η νομοθεσία για τα διατάγματα, αλλά δεν άλλαξε η πολιτική θέση». Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, «δεν έχω σκοπό να κάνω κάτι».


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΘέμα κοινωνικού διαλόγου η ΑΤΑ

Εν τω μεταξύ, η Ζ. Αιμιλιανίδου διαφώνησε και με τη θέση του ΑΚΕΛ όσον αφορά την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν δικαιώνει τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι μετατράπηκαν από μισθωτοί σε αυτοεργοδοτούμενοι. Ακόμη, σε σχέση με το αίτημα για πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ, είπε ότι είναι θέμα κοινωνικού διαλόγου αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν συναινεί στο αίτημα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei