Δεν έχουν ενημέρωση για τη διαδικασία παραγωγής χαλουμιού μετά την 1/10, λένε στα κατεχόμενα

Έλα στο Google News

Με τίτλο «Αναδύονται άσχημες μυρωδιές από τη διαδικασία κατοχύρωσης του χαλουμιού», η Κίπρις γράφει σήμερα ότι παρά το γεγονός ότι τέθηκε σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου η ρύθμιση που καθιστά εφικτή την εμπορεία του χαλουμιού μέσω του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής, ούτε αιτήσεις παραλήφθηκαν από τους παραγωγούς χαλουμιού στα κατεχόμενα, ούτε τους δόθηκε κάποιος οδηγός, ούτε και ενημερώθηκαν για το πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, μιλώντας στην εφημερίδα, ο πρόεδρος της “ένωσης κτηνοτρόφων”, Μουσταφά Ναϊμογλουλαρι είπε ότι εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά σε σχέση με την κατοχύρωση του χαλουμιού, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τους παραγωγούς στις ελεύθερες περιοχές και δέχεται αιτήσεις εκ μέρους τους, ενώ δεν κάνει το ίδιο και με τους παραγωγούς στα κατεχόμενα.

Μέχρι στιγμής, πρόσθεσε, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για το θέμα και βρίσκονται σε αναμονή, υποστηρίζοντας ότι από δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής φαίνεται ότι θα περιμένουν για ακόμα κάποιο χρονικό διάστημα οι βιομήχανοι και οι εταιρείες χαλουμιού παραγωγής στα κατεχόμενα.

Ο κ. Ναϊμογλουλαρί ανέφερε ότι παραπονέθηκε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με το ότι οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι στα κατεχόμενα δεν έχουν ενημέρωση για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία και ζήτησε να ασκηθούν πιέσεις για το θέμα προς την εταιρεία Bureau Veritas και το Υπουργείο Γεωργίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακόμα, είπε, δεν είναι γνωστό το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.