Δεν ειναι προϊόν φωτομοντάζ – Θα ήταν γελοίο αν δεν ήταν τόσο τραγικό

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί μια φωτογραφία του 8ήμερου «προεδρου» πραξικοπηματία Νίκου Σαμψων ο οποίος κρατά σεξουαλικό βοήθημα το οποίο επιδεικνύει στον κόσμο.

Δεν ειναι προϊόν φωτομοντάζ, πολλά απ’ όσα συνέβησαν κατά το πραξικόπημα του 1974 θα ήταν πολύ γελοία εάν δεν ήταν πολύ τραγικά.

Οπως αναφέρει το «παράθυρο» του ΠΟΛΙΤΗ, σε δημοσίευμα του 2017 , ο Σαμψων είχε φέρει στην πρώτη του εμφάνιση,  αλυσίδες, ρόπαλα, ακόμη και σεξουαλικά βοηθήματα, όπως αυτό που επιδεικνύει στη φωτογραφία, ως όργανα τάχα βασανισμού πολιτικών κρατουμένων από το “σαθρό καθεστώς Μακαρίου”.

Δίπλα του, παρακολουθεί εκστατικά άλλο τραγικό μαζί και κωμικό πρόσωπο, ο Σπύρος Παπαγεωργίου.

Ο Σπύρος Παπαγεωργίου, θεωρητικός της ΕΟΚΑ Β΄, δημοσιογράφος, ο συντάκτης μεταξύ άλλων και των επιστολών των τριών μητροπολιτών προς τον Μακάριο, με τις οποίες απαιτούσαν την παραίτησή του. Ο Παπαγεωργίου ανέλαβε τότε τη διεύθυνση του ΡΙΚ, αλλά παραιτήθηκε αμέσως μετά την τουρκική εισβολή και την κατάληψη της Κερύνειας. Τότε μόνο κατάλαβε. Έφυγε για την Ελλάδα, όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του.

 

+ Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία: ο ιστορικός Άντρος Παυλίδης αναλύει στιγμές από το (c)Φωτογραφικό Αρχείο Μπάμπη Αβδελόπουλου/Πολίτη

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.