Δεν έμπαιναν στο δικαστήριο οι δικηγόροι των συλληφθέντων για τα επεισόδια στο «ΔΙΑ»

Έλα στο Google News

Μετ’ εμποδίων και με καθυστέρηση ξεκίνησε η δικαστική διαδικασία για κράτηση των 7 συλληφθέντων που θεωρούνται ύποπτοι για τα επεισόδια στο συγκρότημα Δίας και έξω από το προεδρικό.

Η συνεδρία του δικαστηρίου Λευκωσίας ήταν προγραμματισμένη στις 11 το πρωί αλλά σημειώθηκε καθυστέρηση αφού οι δικηγόροι των συλληφθέντων αρνούνταν να μπουν στην αίθουσα με την επίδειξη safepass ή rapid test και με τη χρήση μάσκας.

Τελικά στην αίθουσα μπήκε μόνο ο ένας από τους δικηγόρους ο οποίος αποδέχθηκε τη διενέργεια rapid test και τη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας.

Εντάλματα για άλλα έξι άτομα για την εισβολή στο «Δία»

Δύο άλλα πρόσωπα αναζητούνται με δικαστικά εντάλματα σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ» και στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ αναμένεται σύντομα να εκδοθούν εντάλματα και εναντίον άλλων τεσσάρων προσώπων, τα οποία ταυτοποιήθηκαν από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, είπε στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Λοχίας Ελένη Κωνσταντίνου.

Όπως είναι γνωστό, η Αστυνομία προχώρησε μέχρι στιγμής στη σύλληψη 12 προσώπων, επτά από τους οποίους θα οδηγηθούν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους (πρόκειται για τέσσερις υποκινητές, εκ των οποίων ο ένας είναι αυτός που έσπασε το λοστό της πύλης του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ»).

Η κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι συνεχίζεται η αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού που έχει ενώπιον της η ανακριτική ομάδα για τον εντοπισμό και ταυτοποίηση και άλλων προσώπων που συμμετείχαν σε αυτά.

Επιπρόσθετα, σημείωσε, η Αστυνομία δίδει συνεχώς στη δημοσιότητα για ταυτοποίηση και νέες φωτογραφίες προσώπων, τα οποία φαίνονται ότι εμπλέκονται στα επεισόδια. Μέχρι στιγμής υπάρχουν αναρτημένες στα ΜΚΔ 25 φωτογραφίες προσώπων.

Ήδη, συνέχισε, έχει οριστεί ενισχυμένη ανακριτική ομάδα από το ΤΑΕ Λευκωσίας με σκοπό την πλήρη διερεύνηση των επεισοδίων και την προσαγωγή όσων ευθύνονται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Καλούμε το κοινό να βοηθήσει τα έργο της Αστυνομίας και εάν γνωρίζει οτιδήποτε με τα επεισόδια ή τα εικονιζόμενα πρόσωπα να επικοινωνήσει με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460 επώνυμα ή ανώνυμα ή και μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και οι οποίες πληροφορίες θα τύχουν σχετικής αξιολόγησης», πρόσθεσε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.