Διαφώτισε αλλά δεν έπεισε κατά τη σημερινή συνάντηση με την ηγεσία του το ΔΗΚΟ ο υπουργός οικονομικών σχετικά με τις προϋποθέσεις που έθεσε το κόμμα για την ψήφιση του προϋπολογισμού. Στη συνάντηση, τέθηκαν επί τάπητος ο Φορέας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων και το σχέδιο «Εστία».

Σε δηλώσεις ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δόθηκαν αρκετές απαντήσεις από τον Υπουργό και το κόμμα θα μελετήσει τα νέα δεδομένα που τους παραδόθηκαν και τις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με το σχέδιο «Εστία». Για το Δημοκρατικό Κόμμα, τόνισε, «αποτελούσε και αποτελεί προϋπόθεση για την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού η εφαρμογή και λειτουργία του Φορέα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, η αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, και παράλληλα και ταυτόχρονα η εφαρμογή του σχεδίου Εστία. Από την πλευρά του ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης είπε ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται ουσιαστικές αλλαγές στη φιλοσοφία του σχεδίου «Εστία» που αφορά μη εξυπηρετούμενα δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία.

Ο κύριος Γεωργιάδης είπε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και η καθοριστική διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που πρέπει τελικά να εγκρίνει το σχέδιο. Ανέφερε ότι το σχέδιο «Εστία» και ο Φορέας διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι βασικά στοιχεία αυτών των αποφάσεων, οι οποίες δεσμεύουν την Κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι διαβεβαίωσε το ΔΗΚΟ ότι θα εφαρμοστούν .