Θαλασσινές Σπηλιές: Δεν επηρεάζονται οι φώκιες λέει η υπηρεσία περιβάλλοντος

Το έργο μπορεί, αναφέρει η περιβαλλοντική αρχή, να υλοποιηθεί υπό προϋποθέσεις. Σημαντική είναι επίσης και η αναφορά στη γνωμάτευση ότι τα μέτρα αποκατάστασης και προστασία της περιοχής που καταγράφονται πρέπει να υλοποιηθούν πριν την έκδοση της πολεοδομικής άδειας και θα πρέπει να ελεγχθούν και να εγκριθούν από το Τμήμα Περιβάλλοντος.

 

Σύμφωνα με τον ΠΟΛΙΤΗ, έχουν γίνει φυτεύσεις στον χώρο πρασίνου με ξενικά και επεκτατικά είδη χλωρίδας με αποτέλεσμα την καταστροφή του περιβάλλοντος

Ούτε το ξενοδοχείο των 5 αστέρων (108 κλίνες), ούτε ο βιολογικός σταθμός, ούτε οι 44 βίλες με τις κολυμβητικές δεξαμενές δεν είναι ικανά, σύμφωνα με την περιβαλλοντική αρχή, να καταστρέψουν την περιοχή των Θαλασσιών Σπηλιών, έστω και εάν βρίσκονται μόνο μερικά μέτρα μακριά από τη σπηλιά της φώκιας Monachus monachus.

Δηλαδή, ούτε οι φώκιες θα ενοχληθούν, ούτε και περιοχές Natura θα καταστραφούν από την ανέγερση των πιο πάνω κατασκευών υποστηρίζει η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, η οποία φαίνεται πως δεν έλαβε καθόλου υπόψη της το σχέδιο δράσης για προστασία της φώκιας, σύμφωνα με το οποίο σε απόσταση 200 μέτρων από τις σπηλιές δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανάπτυξη.

Η αρμόδια περιβαλλοντική αρχή αναφέρει στη γνωμάτευσή της που δημοσιεύτηκε χθες για την εταιρεία «Korantina Homes», ότι με την εφαρμογή των όρων που έχει θέσει τα προτεινόμενα έργα δεν θα επιφέρουν αρνητικές μη αναστρέψιμες για τα «αντικείμενα προστασίας των περιοχών του Δικτύου Natura 2000, τόσο για τους οικότοπους και για τα είδη του Τόπου Κοινοτικής Σημασίας όσο και για τα είδη της Ζώνης Ειδικής Προστασίας».

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.