Δεν φέρουμε ευθύνη για το θανατηφόρο στη Νίκου Παττίχη, λένε οι καταστηματάρχες

Οι καταστηματάρχες της οδού Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, στη Λεμεσό, δεν φέρουν καμία ευθύνη για το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, διαμηνύει ο εκπρόσωπος τους, Πόλυς Καττάσης, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκαν λόγω της αντίθεσης τους στη δημιουργία διαχωριστικής νησίδας.

Το θέμα, που εκκρεμεί εδώ και μια δεκαετία, επανήλθε μετά το θανατηφόρο τροχαίο, το πρώτο του 2019, με θύμα τον 36χρονο Αντώνη Δημητρίου, η μοτοσικλέτα του οποίου συγκρούστηκε με όχημα 60χρονου, που επιχείρησε παράνομη στροφή δεξιά.


Σε ανακοίνωση του, ο κ.Καττάσης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του άτυχου 36χρονου, τονίζοντας πως οι καταστηματάρχες της οδού δεν φέρουν καμιά ευθύνη για το θανατηφόρο τροχαίο, αφού όπως είπε, αυτό αφήνεται να εννοηθεί από κάποιους, λόγω της άρνησης των καταστηματαρχών να αποδεχθούν τη δημιουργία διαχωριστικής νησίδας.

Διερωτήθηκε δε, πώς μπορεί να φταίνε οι καταστηματάρχες για έναν οδηγό, ο οποίος παραβίασε το απαγορευτικό σήμα και έκανε στροφή δεξιά, ενώ σημείωσε ότι αυτό το περιστατικό θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε άλλο δρόμο.

Ο ίδιος θεωρεί πως κάποιοι περίμεναν εδώ και καιρό κάποιο σοβαρό δυστύχημα στην οδό Νίκου και Δέσποινας Παττίχη “για να αρπάξουν την ευκαιρία και να πουν πώς τάχα είναι επικίνδυνη οδός και ότι πρέπει να μπει διαχωριστική νησίδα για να μην υπάρχουν δυστυχήματα”.

Οι καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι ανέρχονται σε σχεδόν 800, εμμένουν στη θέση τους ότι η διαχωριστική νησίδα δεν εξυπηρετεί κανέναν και ότι η δημιουργία της θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες για τον κύκλο εργασιών τους αλλά και τους κατοίκους της περιοχής.


Υπενθυμίζοντας ότι, στα έργα διαπλάτυνσης της οδού προβλέπονταν επτά χώροι στάθμευσης για καλύτερη εξυπηρέτηση των προμηθευτών και των πελατών των καταστημάτων, ο Πόλυς Καττάσης είπε πως, αντί χώροι στάθμευσης, έγιναν πάρκα, πεζοδρόμια και υπαίθριο θέατρο ” και μας άφησαν εμάς τους καταστηματάρχες στο έλεος του Θεού.”

Απαίτηση των καταστηματαρχών, προσθέτει, είναι οι επτά χώροι στάθμευσης που προνοούσε το έργο διαπλάτυνσης του δρόμου, “και μετά να συζητήσουμε για οποιανδήποτε νησίδα”.

Ο κ.Καττάσης σημειώνει πως οι καταστηματάρχες της οδού Νίκου και Δέσποινας Παττίχη αντιμετωπίζουν πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, όπως συμβαίνει και με άλλους καταστηματάρχες και δεν είναι σε θέση να δεχθούν άλλο οικονομικό πλήγμα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.