«Δεν υπάρχει κάτι για να πανηγυρίζουμε και έχει πολλά που πρέπει να μας ανησυχούν»

Χάθηκε ακόμα μια ευκαιρία επίλυσης του Κυπριακού με ευθύνη της Τουρκικής πλευράς, τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Δεν υπάρχει κάτι για να πανηγυρίζουμε και έχει πολλά που πρέπει να μας ανησυχούν, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Αντρος Κυπριανού και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις δηλώσεις των Ερντογάν-Τσαβούσογλου για λύση εκτός Ηνωμένων Εθνών, στις τουρκικές απειλές για τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και στο ψήφισμα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Αυτά τα ζητήματα, είπε ο κ. Κυπριανού, θα τεθούν μπροστά μας πιεστικά και πρέπει να δούμε πώς θα κρατήσουμε ανοιχτή την προοπτική για λύση του Κυπριακού.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εξέφρασε ανησυχία και προβληματισμό για την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε μετά τη διάσκεψη στην Ελβετία.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κυπριανού είπε πως ήταν πολύ εποικοδομητική και συζήτησαν σε βάθος την κατάσταση και τα επόμενα βήματα.

Σχολιάζοντας την παρουσία Κοτζιά στο Εθνικό Συμβούλιο, ο κ. Κυπριανού είπε πως δεν είναι η πρώτη φορά που παρευρίσκεται έλληνας αξιωματούχος στο Εθνικό. Είπε ωστόσο πως με εισήγηση του ΑΚΕΛ ορίστηκε ξεχωριστή συνεδρία στη παρουσία του Ελληνα ΥΠΕΞ γιατί, όπως εξήγησε, δεν είναι σωστό να μπαίνει σε δύσκολη θέση ο κ. Κοτζιάς και να συμμετέχει στη συζήτηση μεταξύ των μελών του Σώματος.

Είπε επίσης ότι αύριο, Τετάρτη, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή για να συζητήσει την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε μετά το Κράν Μοντανά και να προβεί σε ολοκληρωμένη τοποθέτηση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.