Στην Πόλη συναντήσαμε τον Πάτερ Αναστάση, πατέρα πέντε παιδιών, ο οποίος ζει εκεί και βλέπει με το δικό του φακό τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Η περιοχή, τονίζει, χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Υπάρχουν αρκετά κοινωνικά προβλήματα στην τοπική κοινωνία, σημειώνει ο Πάτερ Αναστάσης, υποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει η ανθρώπινη επικοινωνία μεταξύ του κόσμου.

Επιπλέον εκφράζει απογοήτευση γιατί, όπως αναφέρει, δεν υπάρχουν πλέον κίνητρα για τη νεολαία να παραμείνει στην Πόλη, δεν υπάρχουν δουλειές. Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα του ιδίου. Από τα πέντε του παιδιά, μόνο τα δύο διαμένουν στην Πόλη… και αυτοί προσωρινά. Ψάχνουν δουλειά σε άλλες πόλεις ή και στο εξωτερικό. Οταν βρουν δουλειά πιθανότατα θα φύγουν και αυτοί.

Σημειώνει επίσης ότι πολιτιστικά η περιοχή είναι πίσω. Χρειάζεται, τονίζει ο Πάτερ Αναστάσης, να εμπλακούν στα κοινά άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων. Πρέπει να τους αφήσει η τοπική κοινωνία να εμπλακούν και να δραστηριοποιηθούν.