Δεν κάνει πίσω το Υπ. Υγείας για Αγαθαγγέλου – «Θα προσφέρει με τις γνώσεις του»

Λουκαϊδης: Οργανωμένη προσπάθεια άλωσης του ΓεΣΥ

Το υπουργείο υγείας με βάση τη συμβουλή του νομικού του συμβούλου θα επιμείνει στον διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Ανέφερε ότι ο υπουργός υγείας απηύθυνε έκκληση σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να χαμηλώσουν τους τόνους και να προσέλθουν σε διάλογο, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν στον τομέα της υγείας.

Επισήμανε ότι υπάρχει γνωμάτευση του νομικού συμβούλου του υπουργείου υγείας δεν υπάρχει νομικό κώλυμα για τον διορισμό του κυρίου Αγαθαγγέλου στο ΔΣ του ΟΑΥ, αλλά πρόσθεσε είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζει την αντίθεση του γι’ αυτό τον διορισμό.

Σύμφωνα με τον κύριο Αθανασίου με τον διορισμό του ο κύριος Αγαθαγγέλου θα προσφέρει πρόσθετη επιστημονική τεχνογνωσία στο ΔΣ του ΟΑΥ.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόσθεση του προέδρου του ΟΑΥ να παραιτηθεί, είπε πως όταν ο κύριος Αντωνίου λάβει τις αποφάσεις του θα ενημερώσει τον υπουργό υγείας.

Σείονται τα πόδια του ΟΑΥ – Ανακοινώνονται παραιτήσεις λόγω Αγαθαγγέλου

Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις σε σχέση με το διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου, στο Δ.Σ. του ΟΑΥ, ενώ την ίδια ώρα ερωτηματικά γεννιούνται για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης. Χθες ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΥ, Θωμάς Αντωνίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Οργανισμού έθεσε στο τραπέζι την πρόθεσή του να παραιτηθεί μόλις επισημοποιηθεί ο διορισμός Π. Αγαθαγγέλου.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Αντωνίου δήλωσε στη «Χαραυγή» ότι σεβόμενος τις διαδικασίες θα αναμένει επίσημο διορισμό του κ. Αγαθαγγέλου, ώστε να προχωρήσει με την πρόθεσή του για παραίτηση. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη υπέβαλε την παραίτησή της από το Δ.Σ. του ΟΑΥ η δικηγόρος Μελίνα Πύργου, κάνοντας λόγο για διαπλοκή.

Για σχέδιο άλωσης του ΓεΣΥ εκ των έσω κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Μάριος Κουλούμας, λέγοντας ότι το πρώτο βήμα γίνεται με το διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ. Ο Μάριος Κουλούμας μιλώντας χθες στον «Άστρα» είπε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα. Όπως είπε, μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να είναι έτοιμο το διαδικτυακό δημοψήφισμα, το οποίο θα καλεί τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια για ανάκληση του διορισμού Αγαθαγγέλου.

Λουκαϊδης: Οργανωμένη προσπάθεια άλωσης του ΓεΣΥ

Για προσπάθεια οργανωμένης άλωσης του ΓΕΣΥ εκ των έσω και για διαπλεκόμενα συμφέροντα, έκαμε λόγο σχολιάζοντας στον ΑΣΤΡΑ την επιμονή της κυβέρνησης στον διορισμό του προέδρου του ΠΙΣ στο ΔΣ του ΟΑΥ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης.

Επέκρινε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός παρά τις σοβαρές διαστάσεις που έχει πάρει και ότι εναρμονίζεται με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Πρόσθεσε ότι η ΟΕΒ αλλά και το ΚΕΒΕ έχουν βρει συνεργάτες στην κυβέρνηση Αναστασιάδη να τουμπάρουν το ΓΕΣΥ.

Ο κύριος Λουκαϊδης τόνισε ότι τα φαινόμενα είναι βαθύτερα και έχουν να κάνουν με διαπλοκή, αλλά και με πολιτικά μηνύματα που στέλνονται με αυτή την απόφαση. Πώς γίνεται διερωτήθηκε, ο πρόεδρος του ΠΙΣ να αποφασίζει από τη μια για τις δαπάνες των νοσηλευτηρίων και τις αμοιβές των γιατρών και στη συνέχεια να αλλάζει καπέλο και να διαπραγματεύεται αυτές τις αποφάσεις εκ μέρους των γιατρών. Σημείωσε ότι θα υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων και ξεκαθάρισε ότι με βάση τη νομοθεσία είναι παράνομος ο διορισμός του κυρίου Αγαθαγγέλλου καθώς δεν υπάρχει πρόνοια ότι στο ΔΣ του ΟΑΥ μπορούν να συμμετέχουν άτομα που έχουν κέρδος από το ΓΕΣΥ.

Ο κος Λουκαίδης τόνισε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός και υπενθύμισε δηλώσεις του κου Αναστασιάδη ο οποίος είπε ότι δεν θα προχωρούσε σε δολοφονία του σχεδίου υγείας, όταν προ μηνών είχε εκφραστεί πρόθεση για διορισμό στον ΟΑΥ των κυρίων Αγαθαγγέλου και Σωτηρίου,.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy