Δεν μας τα λέει καλά ο κ. Παμπορίδης

 

Κόκκαλο μας άφησε ο Υπουργός Υγείας με τις δηλώσεις του. Οι εξοικονομήσεις, ανέφερε, που έγιναν στον τομέα της Υγείας αφορούν μόνο μειώσεις του κρατικού μισθολογίου και στο νοικοκύρεμα των αλόγιστων δαπανών! Ισως και ο κ. Παμπορίδης να έχει τις ίδιες απόψεις με τον κ. Νεοφύτου, πως δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ακριβά φάρμακα όσοι δεν έχουν λεφτά! Θυμάστε την ατάκα «υπάρχουν ακριβά φάρμακα όπως και ακριβά αυτοκίνητα»… Αυτή είναι η άποψή τους για τις αλόγιστες δαπάνες.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟσον αφορά στους ισχυρισμούς ότι οι περικοπές των κονδυλίων για την Υγεία είναι μόνο οι μειώσεις των μισθών του Δημοσίου, θα ήταν καλά να απαντήσουν οι κυβερνώντες κατά πόσο το Γενικό Λογιστήριο του κράτους κάνει λανθασμένες προσθαφαιρέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι συνολικές αποκοπές στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου μεταξύ 2013-2016 είναι 219.99 εκ. ευρώ. Σ’ αυτά θα πρέπει να προστεθούν και 91.5 εκ. ευρώ από την εισφορά των δημοσίων υπαλλήλων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ύψους 1.5% επί των αποδοχών τους. Παράλληλα, κύριε Παμπορίδη θα πρέπει να προσθέσετε σ’ αυτές τις περικοπές και τα αυξημένα έσοδα από τέλη που έχουν επιβληθεί στα νοσήλια, τα οποία ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα μόνο η αύξηση από το 2013 μέχρι το 2014 ανέρχεται στα 25.9 εκ. ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά που αποκόπηκαν, κύριε Παμπορίδη.

Α.Ξ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.