Δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη επιλογή του ΔΗΚΟ οι Αβέρωφ – Χριστοδουλίδης

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Εντός της εβδομάδας συνέρχεται η Εκτελεστική Γραμματεία του ΔΗΚΟ, η οποία αναμένεται να διαμορφώσει εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που συνέρχεται την Κυριακή 26 Ιουνίου και θα ληφθεί η τελική απόφαση για τον υποψήφιο που θα στηρίξουν στις προεδρικές εκλογές.

Στο ΔΗΚΟ οι απόψεις και οι τάσεις διίστανται. Υπάρχουν στελέχη που ζητούν αυτόνομη κάθοδο με υποψήφιο τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Υπάρχουν εκείνοι που στηρίζουν υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου. Υπάρχουν στελέχη που τάσσονται υπέρ της συναγερμικής υποψηφιότητας Ν. Χριστοδουλίδη, η οποία στηρίζεται και από τον Αρχιεπίσκοπο. Υπάρχει δυνατή τάση και για στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Το ΔΗΚΟ, εάν θέλει να είναι συνεπές και αξιόπιστο κόμμα στα μάτια των ψηφοφόρων, δεν πρέπει να επιλέξει Αβέρωφ Νεοφύτου ή Νίκο Χριστοδουλίδη. Είναι και οι δύο ηγετικά στελέχη του ΔΗΣΥ. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου συναγερμικού νομίσματος. Τόσο ο Αβέρωφ όσο και ο Χριστοδουλίδης υποστηρίζουν ανοιχτά και δημόσια το έργο της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και δηλώνουν συνεχιστές των ίδιων πολιτικών, συνεχιστές της πιο διεφθαρμένης διακυβέρνησης του τόπου, όπως εύστοχα την είχε χαρακτηρίσει ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Ν. Παπαδόπουλος. Ενδεχόμενη λοιπόν στήριξη Χριστοδουλίδη ή Αβέρωφ σημαίνει αυτοαναίρεση, με την ηγεσία του ΔΗΚΟ να καλείται να δώσει εξηγήσεις και να πείσει τους οπαδούς και φίλους του.

Για το ΔΗΚΟ η αυτόνομη κάθοδος θα ήταν μια σεβαστή επιλογή. Προέχει, όμως, η ανάγκη για συστράτευση όλων των δυνάμεων της αντιπολίτευσης για την προοδευτική αλλαγή. Δεν χωρούν μικροκομματικές ή άλλες σκοπιμότητες ή παζαρέματα. Το ΔΗΚΟ θα μπορούσε έστω και τώρα να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη.

Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη πρέπει και μπορεί να τεθεί και να συζητηθεί σοβαρά στην προσεχή συνεδρία της Κ.Ε. του ΔΗΚΟ την Κυριακή. Εάν πραγματικά το ΔΗΚΟ θέλει την προοδευτική αλλαγή και ο κόσμος του την επιζητά, τότε δεν έχει παρά να στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη, βάζοντας και το δικό του λιθαράκι να αλλάξουν τα πράγματα προς την προοδευτική κατεύθυνση, γιατί δεν αντέχουμε άλλα πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΔΗΣΥ, είτε με Αβέρωφ είτε με Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.