Δεν οδηγούνται στην Ολομέλεια Εκποιήσεις – Κυπριακές Αερογραμμές

Δεν οδηγούνται τελικά στη σημερινή συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής οι προτάσεις νόμου των κομμάτων της αντιπολίτευσης για αναστολή του νόμου για τις εκποιήσεις, όπως αναγραφόταν στην ημερήσια διάταξη, αφού δεν υπήρξε ακόμα απάντηση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη σε επιστολή της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Στην επιστολή τα μέλη της Επιτροπής καλούν τον Υπουργό Οικονομικών να τους ενημερώσει για το πότε προτίθεται η Κυβέρνηση να παρουσιάσει τα νομοσχέδια για το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Όπως είχε αναφέρει την περασμένη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος, η ημερομηνία προώθησης των προτάσεων νόμου στην ολομέλεια θα αποφασιστεί μετά την παραλαβή της Επιστολή από τον Υπουργό, η οποία αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η μία πρόταση νόμου, την οποία κατέθεσε εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις ο βουλευτής Γιάννος Λαμάρης, αφορά την αναστολή της εφαρμογής του νόμου για τις εκποιήσεις μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2015.

Η άλλη πρόταση νόμου, την οποία κατέθεσαν εκ μέρους του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ ο βουλευτής Νίκος Νικολαϊδης και εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ο βουλευτής Γιώργος Περδίκης και τη συνυπογράφει το ΔΗΚΟ, αφορά την αναστολή της εφαρμογής του νόμου για τις εκποιήσεις μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2015, έτσι ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στην εκτελεστική εξουσία να ετοιμάσει το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Εξάλλου, αναβλήθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια, υπό το Κεφάλαιο Δ΄, των πολιτικών και οικονομικών επιπτώσεων για την Κυπριακή Δημοκρατία από πιθανό κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, θέμα που εγγράφηκε με εισήγηση του βουλευτή Γιάννου Λαμάρη εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις. Η συζήτηση αναβάλλεται εν αναμονή της ολοκλήρωσης της σχετικής διερεύνησης από τον Γενικό Ελεγκτή.

ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.