«Δεν είναι η ώρα των ατέρμονων συζητήσεων, αλλά των αποφάσεων για στήριξη της κοινωνίας»

ΑΚΕΛ: Μέτρα εδώ και τώρα για την ακρίβεια και τα επιτόκια

Το ΑΚΕΛ κατέθεσε χθες πακέτο με τέσσερις προτάσεις για συγκράτηση της ακρίβειας και στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που έχουν γονατίσει λόγω των αλλεπάλληλων αυξήσεων.

Ο Βάκης Χαραλάμπους, μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, υπέδειξε ότι «η κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν είναι η ώρα των ατέρμονων συζητήσεων, αλλά η ώρα των αποφάσεων για στήριξη της κοινωνίας». Για το σκοπό αυτό επανέφερε τις προτάσεις του ΑΚΕΛ, οι οποίες αφορούν τα ακόλουθα:

• Άμεση επαναφορά των μέτρων τα οποία τερματίστηκαν από την κυβέρνηση και αφορούν την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και την εφαρμογή μειωμένου φορολογικού συντελεστή στα πετρελαιοειδή.

• Μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα.

• Κατάργηση της διπλής φορολογίας στα πετρελαιοειδή.

• Στοχευμένη επιδότηση των στεγαστικών δανείων.

Ο Β. Χαραλάμπους υπέδειξε ότι «απέναντι στο μέτωπο της ακρίβειας, η κυβέρνηση αντί για λύσεις δίνει ασπιρίνες. Η παράταση του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά είδη φαίνεται στην πράξη να είναι δώρο άδωρο. Είναι φανερό πως οι μέσες τιμές για πολλά προϊόντα αυξήθηκαν εξανεμίζοντας το όποιο όφελος». Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, «τα αυξημένα επιτόκια γονατίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις», ενώ «οι τιμές των καυσίμων πήραν την ανιούσα». Επίσης, «το κόστος του ηλεκτρισμού καίει και το κράτος συνεχίζει να εισπράττει αρκετά εκατομμύρια επιπρόσθετα λόγω ακρίβειας από τις τσέπες των φορολογούμενων. Μέρος από αυτά οφείλει να τα επιστρέψει», τόνισε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy