ΑΚΕΛ: Ένας αρχοντοχωριατισμός που εξυπηρετεί τη ματαιοδοξία κάποιων

Μετά από πολύωρη συζήτηση η Βουλή των αντιπροσώπων καταψήφισε τελικά το νομοσχέδιο που θα επέτρεπε να αγοράζονται πινακίδες με γράμματα είτε του Ελληνικού είτε του Αγγλικού αλφαβήτου.
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 23 παρόντες βουλευτές του ΔΗΣΥ του ΔΗΚΟ και της Αλληλεγγύης και εναντίον 25 βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων.
Σημειώνεται ότι εάν το νομοσχέδιο περνούσε θα επιτρεπόταν η δημοπράτηση ιδιωτικών αριθμών αυτοκινήτων με συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών για χρήση σε προσωπική πινακίδα. Στο νομοσχέδιο προβλεπόταν ακόμα η αλλαγή του χρώματος των πινακίδων οχημάτων ενοικιάσεως (Ζ) από κόκκινο σε άσπρο, κάτι που θα ισχύει μόνο για συμβάσεις εκμίσθωσης με διάρκεια άνω των 6 μηνών.
Αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του ΑΚΕΛ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Λουκαΐδης υπέδειξε ότι το νομοσχέδιο δεν θα ικανοποιήσει τίποτε άλλο από τον αρχοντοχωριατισμό και την ματαιοδοξία κάποιων. Έκανε ακόμα λόγο για διευθυντές εταιρειών που δεν θα θέλουν να φαίνεται ότι οι λιμουζίνες που κρατούν είναι δικές τους και να φαίνεται ότι είναι ενοικιαζόμενες.
Από τη στιγμή που θα επιτραπεί να αλλάζει το χρώμα δεν θα μπορεί η Αστυνομία να κάνει έλεγχο, σημείωσε, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει και ζήτημα ασφάλειας σε ότι αφορά τους τουρίστες τους οποίους προσέχουν οι οδηγοί όταν βλέπουν ταμπέλες χρώματος κόκκινου.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ανέφερε ότι λόγω λάθος αντιλήψεων «πάμε κάτι εκσυγχρονιστικό να το σκοτώσουμε». «Είμαστε από τις τελευταίες χώρες στο σύγχρονο κόσμο που αγοράζει κάποιος αυτοκίνητο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι θα βοηθηθεί ο τομέας αυτός εάν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο.
Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ηλίας Μυριάνθους, σημείωσε ότι δυστυχώς «προσπαθούμε να μιμηθούμε ένα ξενόφερτο έθιμο. Θεωρούμε ότι είναι αντίθετο προς την δική μας κουλτούρα», κατέληξε.
Σημειώνεται ότι είχαν εγκριθεί τροπολογίες των Οικολόγων που δεν τίθενται σε ισχύ, καθότι καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο.
Δημήτρης Στρατής