Δεν περιφρονώ κανέναν απαντά ο Ακιντζί στους επικριτές του

Δεν τίθεται θέμα περιφρόνησης της «βουλής»,ούτε και πέρασε τέτοιο πράγμα από την άκρη του μυαλού μου, αναφέρει σε νέα γραπτή του δήλωση σήμερα, ο Μουσταφά Ακιντζί απαντώντας στις επικρίσεις εναντίον του κυρίως από την αντιπολίτευση ότι αφήνει εκτός την «βουλή» και δεν ενημερώνει το σώμα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης αναφέρθηκε στις ενημερώσεις που ο ίδιος έκανε προς κόμματα, οργανώσεις και συντεχνίες όσο υπήρχε σε εξέλιξη η διαπραγματευτική διαδικασία, τονίζοντας ότι εδώ και ενάμιση χρόνο δεν υπάρχουν συνομιλίες.

Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, πρόσθεσε, είχε ενημερώσει την τότε «κυβέρνηση» (σσ: ΚΕΕ – ΔΚ) και τα κόμματα της αντιπολίτευσης (σσ: ΡΤΚ – ΚΚΔ), σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά επί δικής του θητείας ενημερώθηκαν για το Κυπριακό και «εξωκοινοβουλευτικά» κόμματα. Επιπλέον, συνεχίζει, είχε ενημερώσει συντεχνίες, επαγγελματικά επιμελητήρια, ενώσεις, συνδέσμους και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Επίσης ενημέρωσης για το Κυπριακό είχαν τύχει εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως οι «δήμαρχοι» και οι «κοινοτάρχες».

Στην γραπτή του δήλωση ο κ. Ακιντζί αναφέρει ακόμη ότι τα πρακτικά όλων των συνομιλιών στις οποίες συμμετείχε τα απέστειλε στην «βουλή» και ο ίδιος όταν παρέστη ανάγκη ενημέρωσε το σώμα σε κλειστές συνεδρίες.

Εδώ και ενάμιση χρόνο, συνεχίζει, δεν υπάρχει διαπραγματευτική διαδικασία. Για να μπορέσει να επαναρχίσει η διαπραγμάτευση υπάρχει σε εξέλιξη η αναζήτηση ενός κοινού εδάφους μεταξύ των πλευρών και των ΗΡ. «Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει πώς θα ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια». Ανάλογα με την πορεία των εξελίξεις και πριν την ολοκλήρωση αυτής της διεργασίας θα ζητήσει ο ίδιος, αναφέρει, χωρίς αμφιβολία να ενημερώσει εάν χρειαστεί και τα κόμματα στην «βουλή» και την ολομέλεια.

«Είναι και δική μου επιθυμία, χρησιμοποιώντας την εξουσία που έδωσε ο λαός μας, να είμαι σε έναν υγιή διάλογο με όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς θεσμούς της κοινωνίας. Από αυτή την έννοια η πιο ειλικρινής μου ευχή είναι να είναι όλοι υποβοηθητικοί χωρίς προκαταλήψεις», καταλήγει η γραπτή δήλωση του κ. Ακιντζί.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.