Επιστολή έστειλε ο δικηγόρος της Α. Θεοφάνους, ζητώντας συμμόρφωση

Συμμόρφωση με τις δύο αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου αναφορικά με τα καθήκοντα της πελάτισσάς του, Ανδρούλλας Θεοφάνους, ζητάει με επιστολή του προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, την οποία δίνει στη δημοσιότητα, ο δικηγόρος της.


Στην επιστολή του, όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, ο δικηγόρος της Ανδρούλλας Θεοφάνους, Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, αναφέρεται σε «επανειλημμένη προτροπή» από πλευράς του Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης προς την πελάτισσά του, όπως συναινέσει στην μη επιστροφή της στις Οικονομικές Υπηρεσίες, καθώς και σε «έντονες διαδόσεις» περί πρόθεσης της διοίκησης του πανεπιστημίου «όπως μη εφαρμόσουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων» και όπως αναζητήσουν νέους τρόπους απομάκρυνσής της από τα καθήκοντά της ή και αφαίρεσης των αρμοδιοτήτων της. Καλεί το Πανεπιστήμιο να σεβαστεί τόσο το δεδικασμένο του Διοικητικού Δικαστηρίου όσο και την καταφανώς τρωθείσα ακεραιότητα και αξιοπιστία του Πανεπιστημίου Κύπρου, τερματίζοντας τις εν εξελίξει παράνομες ενέργειες εναντίον της κ. Θεοφάνους.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Διοικητικό Δικαστήριο με δύο αποφάσεις του, στις 6 Μαρτίου 2017 και στις 17 Νοεμβρίου 2017, ακύρωσε προηγούμενες αποφάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο των οποίων η κ. Θεοφάνους είχε μετακινηθεί από τα καθήκοντά της ως Προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών, θέση που κατέχει οργανικά, στη θέση της Προϊσταμένης Σπουδών
και Φοιτητικής Μέριμνας.