Δεν στηρίζονται τα φτωχά νοικοκυριά με εφάπαξ ποσά των 60  ευρώ

Του
Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση και οι ιδεολογικά αγκυλωμένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού μας. Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση ΔΗΣΥ δεν είναι μέτρα διαχρονικής στήριξης των νοικοκυριών, ούτε μέτρα οικονομικής ανάπτυξης των μικρών επιχειρήσεων. Είναι εφάπαξ χορηγίες που δεν ανακουφίζουν τα νοικοκυριά και την πραγματική οικονομία.

Πέραν από το επικοινωνιακό σόου, δεν μπορούν τα μέτρα της κυβέρνησης να στηρίξουν οικονομικά τα φτωχά νοικοκυριά που βουλιάζουν στη φτώχεια. Δεν αντιμετωπίζουν την ακρίβεια τα εφάπαξ ποσά των 60 ή 150 ευρώ. Δεν ξέρουμε ποιος σκέφτηκε το συγκεκριμένο μέτρο, αλλά ένα εφάπαξ ποσό των 60 ευρώ δεν αρκεί ούτε για μια γέμιση του αυτοκινήτου με βενζίνη, ούτε για ένα ψώνισμα της εβδομάδας. Είναι πραγματικά ψίχουλα και κοροϊδία να δίνονται τέτοια χρηματικά ποσά σε τέτοιες συνθήκες ακρίβειας.

Εάν πραγματικά η κυβέρνηση ΔΗΣΥ ήθελε να στηρίξει τα νοικοκυριά, θα έπρεπε να προχωρούσε στην κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα και να επιβάλει πλαφόν στις τιμές βασικών προϊόντων.


Πολύ σωστά σημειώνει η ΠΕΟ ότι από τα μέτρα της κυβέρνησης απουσιάζουν μέτρα για στήριξη της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, όπως η αποκατάσταση και διεύρυνση της ΑΤΑ. Δεν αρκεί φραστικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να λέει ότι ευτυχώς που η Κύπρος έχει ακόμη το θεσμό της ΑΤΑ, αλλά να αρνείται να προχωρήσει στην άμεση αποκατάστασή της για κάθε εργαζόμενο, ώστε να βελτιωθεί η αγοραστική δύναμη των μισθών.

Σε ό,τι αφορά τις μικρές αυξήσεις στις χαμηλές συντάξεις, τελικά δεν πρόκειται για νέο μέτρο, αλλά, όπως αποκάλυψε η ΠΕΟ, η αναπροσαρμογή των συντάξεων έτσι και αλλιώς θα γίνει με βάση τον Νόμο περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων, από 1 Ιουλίου.

Επομένως, για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση ΔΗΣΥ απέδειξε ότι τα γενναιόδωρα μέτρα στήριξης είναι για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, για τις τράπεζες, για τους ξενοδόχους και όχι για τα φτωχά και μεσαία στρώματα του λαού μας. Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ εξυπηρετεί και εξυπηρετείται από το μεγάλο κεφάλαιο. Είναι οι οικονομικές πολιτικές που θέλουν οι κ.κ. Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης να συνεχιστούν και για τις οποίες ο λαός καλείται να δώσει σκληρή μάχη να απαλλαγούμε από αυτές, ώστε να έχουμε μια προοδευτική διακυβέρνηση υπό τον ανεξάρτητο υποψήφιο Α. Μαυρογιάννη με φιλολαϊκό και κοινωνικό πρόσημο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.