Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία προειδοποιούν οι γονείς

Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη, προειδοποιούν οι γονείς.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Γονέων Πέτρος Κουλέρμος εξέφρασε έκπληξη γιατί ο Υπουργός Παιδείας κατέθεσε την Τετάρτη στο υπουργικό, και εγκρίθηκαν, τα νομοσχέδια που προνοούν ανάμεσα σε άλλα την διεξαγωγή εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Ο κύριος Κουλέρμος κατηγόρησε τον Υπουργό ότι κινήθηκε κρυφά και ενώ υποσχέθηκε ότι δεν θα το έπραττε αφού όλοι οι φορείς της παιδείας διαφωνούν κάθετα.

Τόνισε ότι με αυτές τις προτάσεις θα καταστραφούν πολλές γιενές μαθητών και ανήγγειλε συναντήσεις του συνδέσμου γονέων με τα κόμματα για να μην εγκριθούν τα νομοσχέδια.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος είπε ότι θα ήταν καλύτερα να αναβληθεί για ένα χρόνο η εφαρμογή των εξετάσεων ανα τετράμηνο για να μπορέσει να υπάρξει σωστή προετοιμασία.

Κάθετα αντίθετη δηλώνει η Προοδευτική κίνηση καθηγητών.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Γιάννος Σωκράτους  είπε ότι πρόκειται για κακή απόφαση η αποτελεί αρνητική εξέλιξη για το μέλλον του δημόσιου σχολείου. Ο κύριος Σωκράτους επέκρινε την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ για την στάση που τηρεί.

Η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών σημειώνει ότι στο νομοσχέδιο ξεκαθαρίζεται ότι θα γίνονται και διαγωνίσματα εντός του τετραμήνου, κάτι που σημαίνει ότι δημιουργείται τεράστιος φόρτος εργασίας για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.