«Δεν θα έχω επιτελικό ρόλο στην προεκλογική Αβέρωφ», λέει η Αννίτα Δημητρίου

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου ανέφερε ότι δεν θα αναλάβει κάποιο επιτελικό ρόλο για την προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δεν θα στηρίξει την επιλογή του κ. Νεοφύτου, διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα τη θεσμική της ιδιότητα, όπως είπε.

«Το έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα έχω κάποιο επιτελικό ρόλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα στηρίξω απόλυτα την εισήγηση και απόφαση του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκω, δηλαδή για την επιλογή του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές», είπε.

Υποστήριξε ταυτόχρονα ότι «ξέρω πολύ καλά να προφυλάσσω και θα προφυλάξω την θεσμική μου ιδιότητα και ρόλο και αυτό θα πράξω».

Σε ερώτηση αν υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο το οποίο θα ακολουθήσει, η κα. Δημητρίου υποστήριξε πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της «φροντίζω καθημερινά να διαφυλάττω τον θεσμό, την ιδιότητά μου, και αυτό κάνω».

«Και σας διαβεβαιώ ότι μέχρι και την τελευταία μέρα που θα βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, και είμαι απόλυτα προσηλωμένη σε αυτή τη θέση, αυτό θα πράττω», πρόσθεσε.

Κληθείσα εξάλλου να σχολιάσει αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα ότι υπήρχε ηλικιακή και φυλετική προκατάληψη εις βάρος της, η κα. Δημητρίου είπε «όλοι και όλες κρινόμαστε και ας κρατήσουμε το αποτέλεσμα».

«Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε για το καλό αυτού του τόπου, για τον μέλλον αυτού του τόπου ειδικότερα η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει πολύ σημαντικό έργο να κάνει και νομίζω ας μείνουμε σε αυτό και ο καθένας και η κάθε μία έχει δικαίωμα να τοποθετηθεί όπως επιθυμεί», ανέφερε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy