Δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας στις 12 Μαρτίου, μεταξύ των ωρών 07:30 – 09:30, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΑΗΚ.

Κάνουν λόγο για σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζομένους και απειλούν τη βιωσιμότητα του οργανισμού και τα συμφέροντα του καταναλωτή. Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο Πέτρος Πετρίδης εκ μέρους της ΕΠΟΠΑΗ ανέφερε ότι ύστερα από συνεδρίες που πραγματοποίησαν σήμερα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφάσισαν όπως στις 4 Μαρτίου από τις 7:30-8:30 πραγματοποιηθούν τοπικές ενημερωτικές συγκεντρώσεις του προσωπικού. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο άρσης των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που οι αρμόδιοι ευαισθητοποιηθούν προκειμένου να βρεθούν λύσεις. Ξεκαθάρισε δε ότι από τη δίωρη προειδοποιητική στάση δεν θα επηρεαστούν οι καταναλωτές.

Ο Πέτρος Πετρίδης σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ότι η ΑΗΚ πρέπει να συμμετέχει στην εταιρεία για τις υποδομές του φυσικού αερίου, στη βάση της συμφωνίας με ποσοστό της τάξης του 30% που επιτεύχθηκε με τη ΔΕΦΑ. Ανέφερε ότι όταν έγινε η συμφωνία επενέβη το Υπουργείο Οικονομικών για να γίνει μια άλλη συμφωνία, η οποία να αποκλείει την ΑΗΚ από το να πάρει πίσω τα 43 εκ. ευρώ σε βάθος χρόνου. Πρόσθεσε ότι στο Δ.Σ. της Αρχής δεν υπήρξε ομοφωνία στο συγκεκριμένο θέμα.

Αναφέρθηκε δε και στο γεγονός ότι η Αρχή εξακολουθεί δύο μήνες μετά, να αρνείται να υπογράψει και να υλοποιήσει συμφωνίες τόσο για το Ταμείο Υγείας όσο και για άλλα εργασιακά θέματα, στις οποίες κατέληξαν ύστερα από διαβούλευση.