Δεν θα είναι περίπατος οι εκλογές για τον Ερντογάν

Δύσκολο να προβλεφθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό μετά τις τουρκικές εκλογές.

 

Οι εκλογές την Κυριακή στην Τουρκία δεν φαίνεται να είναι ο περίπατος που αναμενόταν για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν επισπεύθηκε η εκλογική διαδικασία, εκτιμά ο πρώην πρέσβης Μιχάλης Ατταλίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι αρκετές δημοσκοπήσεις μεταφέρουν την εκλογική επικράτησή του από τον πρώτο στο δεύτερο γύρο της 8ης Ιουλίου.

 

Σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ατταλίδης επισημαίνει παράλληλα ότι είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό μετά τις τουρκικές εκλογές, λόγω και της ρευστότητας που χαρακτηρίζει τις θέσεις της Άγκυρας. Αναφέρει επίσης ότι είναι πιθανό κατά το επόμενο διάστημα, το τουρκικό γεωτρύπανο να προχωρήσει σε γεωτρήσεις εντός της δικής της περιοχής, όμως «τίποτε δεν μπορεί να αποκλεισθεί» και σε σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ.

 

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να αναμένεται αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για το Κυπριακό μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, ο πρώην πρέσβης λέει ότι η επανεκκίνηση των συνομιλιών είχε ήδη και πριν από τις τελευταίες προεδρικές εκλογές στην Κύπρο καταστεί δύσκολη και δεν έχει γίνει ευκολότερη κατά τους τελευταίους μήνες. «Ως τις προεδρικές εκλογές είχε σχηματιστεί μια εικόνα όπου η Τουρκία αφήνει μεν ανοικτή την πορεία λύσης του Κυπριακού μέσω διπλωματίας, αλλά αναφέροντας νέες παραμέτρους αντί τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες, όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, έχουν αποτύχει.

 

Συγχρόνως επί του εδάφους συνεχίζει την πορεία ενσωμάτωσης των κατεχομένων», καταλήγει ο κ. Αταλλίδης

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.