Δεν θα συμμετάσχει το ΑΚΕΛ στην υπο-Επιτροπή που προεδρεύει το ΕΛΑΜ

Δεν θα συμμετάσχει το ΑΚΕΛ, για λόγους αρχής, στην υποεπιτροπή που θα προεδρεύει το ΕΛΑΜ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κόμμα της Εζεκία Παπαιωάννου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καθ’ όλη τη διάρκεια των διεργασιών για τις προεδρίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών, το ΑΚΕΛ επέμεινε ότι πρέπει να εξευρεθούν συναινετικές λύσεις στο πλαίσιο του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και της κοινοβουλευτικής πρακτικής. Είχε επίσης τη θέση ότι και τα μικρά κόμματα πρέπει να πάρουν προεδρίες επιτροπών. Το τελικό αποτέλεσμα της συνεννόησης μάς ικανοποιεί.

Όσον αφορά στο ζήτημα της παραχώρησης προεδρίας επιτροπής στο ΕΛΑΜ το ΑΚΕΛ εξέφρασε εξ’ αρχής και διατήρησε μέχρι τέλους τη διαφωνία του, αναφέρεται. »Επισημάναμε σε όλους την πρακτική που ακολουθείται στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου στην ακροδεξιά δεν παραχωρείται καμία προεδρία έπειτα από συνεννόηση όλων των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων».

«Σημειώνουμε ξανά τη διαφωνία μας για την παραχώρηση προεδρίας στο ΕΛΑΜ έστω και σε υποεπιτροπή. Το ΑΚΕΛ, παραμένοντας συνεπές στη θέση αρχής που έχει εκφράσει, δεν θα συμμετέχει στις εργασίες της υποεπιτροπής που θα προεδρεύει το ΕΛΑΜ».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.