Δεν θεωρεί ρεαλιστικά σενάρια εκτός της ομοσπονδίας, λέει ο Έρχουρμαν


Η Halkın Sesi (28.09.20) γράφει ότι ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) και υποψήφιος για τις «προεδρικές εκλογές», Τουφάν Έρχουρμαν δήλωσε ότι δεν θεωρεί ρεαλιστικά τα σενάρια λύσης του Κυπριακού εκτός της ομοσπονδίας. «Αν θα διαπραγματευτείτε και θέλετε να φτάσετε σε λύση, η ομοσπονδία είναι το όνομα της μορφής που θα διαπραγματευτείτε», δήλωσε κατά την διάρκεια συμμετοχής του σε τηλεοπτική εκπομπή, καλώντας όσους ισχυρίζονται ότι υπάρχουν εναλλακτικά μοντέλα λύσης να εξηγήσουν πώς είναι εφικτά αυτά.

Επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ομοσπονδίες με ισχυρή κεντρική κυβέρνηση και ομοσπονδίες με ισχυρά τα συνιστώντα τους κράτη, ο Έρχουρμαν υπενθύμισε ότι η τουρκική πλευρά υποστήριζε για χρόνια να είναι ισχυρά τα συνιστώντα κράτη και ανέφερε ότι ξαφνικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε πως θα στρεφόταν προς την πολιτική που υποστήριζε για χρόνια η τουρκική πλευρά. Πρόσθεσε το εξής: «Πρώτος εγώ βγήκα και είπα ‘είμαι έτοιμος να το συζητήσω’ Ας τα συζητήσουμε αυτά. Αν υπάρχει κανείς που υποστηρίζει διαφορετική άποψη, πρέπει να βγει και να μου εξηγήσει πώς θα το κάνει».

Σημειώνοντας ότι βιώνουν μιαν διαφορετική «προεκλογική» περίοδο λόγω της πανδημίας, ο Έρχουρμαν κάλεσε επίσης τους υπόλοιπους υποψήφιους σε κοινή τηλεοπτική συζήτηση για μπορέσουν οι ψηφοφόροι να λάβουν την σωστή απόφαση.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News