Συνεργάτης των Κυπριακών Αρχών φαίνεται να είναι η εταιρεία που κρύβεται πίσω από το κατασκοπευτικό βαν, καθώς είναι αρκετά τα ερωτήματα που συνεχίζει να προκαλεί η ύπαρξη του υπερσύγχρονου αυτοκινήτου και η δραστηριότητα της εταιρείας Intellexa στην Κύπρο. Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα δεν έχουν προχωρήσει σε οποιαδήποτε απάντηση επί του θέματος που συγκλονίζει την κοινή γνώμη.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ζήτησε την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα, αλλά και της Αστυνομίας, καθώς είναι ότι το εντεταλμένο όργανο της πολιτείας για να κάνει αυτές τις έρευνες.

Λίγο αργότερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, κάλεσε την Κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στο σχετικό θέμα. Υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση δεν αναφέρει πως πήρε άδεια για παρακολουθήσεις και για κατοχή παράνομου εξοπλισμού παρακολούθησης, η εν λόγω εταιρεία.

Η Αστυνομία επιβεβαιώνει ότι ένα από τα στελέχη της εταιρείας, είχε άδεια οπλοφορίας. Ωστόσο, τηρεί σιγή ιχθύος για το αν διατηρούσε στενές σχέσεις με την εταιρεία.

Κύπρος Μιχαηλίδης – Αρχηγός Αστυνομίας

«Αυτή τη στιγμή διερευνώνται τα πάντα. Εμείς προχωρούμε στη διερεύνηση όλων των πτυχών και όλων των ερωτημάτων που τίθενται. Παρόλο που αρκετά από αυτά τα ερωτήματα έχουν απαντήσεις, που εμείς ως αστυνομία και ως υπηρεσία γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει».

Γιώργος Σαββίδης – Υπουργός Δικαιοσύνης 

«Ενημερώνομαι και είμαι συνεχώς σε επικοινωνία με τις αρχές και είναι ένα θέμα που καλύπτει διάφορα επίπεδα, διάφορες υπηρεσίες και διάφορες πτυχές. Ειδικά στα θέματα των ανακρίσεων, αρμόδια αρχή η οποία θα αξιολογήσει το οποιοδήποτε πόρισμα των ανακρίσεων είναι η Νομική Υπηρεσία».

Στο μεταξύ, σε νέα έφοδο στα γραφεία της εταιρείας, παραλήφθηκαν επιπρόσθετα τεκμήρια και εξετάστηκαν συσκευές, κεραίες καθώς και σχετικά έγγραφα που εντοπίστηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.​

Τις εξελίξεις επί του θέματος, παρακολουθούν εξάλλου στενά και οι αρμόδιες Ισραηλινές αρχές στα Ιεροσόλυμα.

Βίντεο: