Η τηλεδιάσκεψη για το κυπριακό ποδόσφαιρο δεν έβγαλε… άσπρο καπνό, με τα εμπλεκόμενα μέρη να δίνουν νέο ραντεβού για την Παρασκευή. Αυτό αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η ΚΟΠ, ο ΠΑ.Σ.Π., η αντιπροσωπεία των σωματείων και ο Σύνδεσμος Προπονητών. Στην τηλεδιάσκεψη εξετάστηκε το σκηνικό όπως διαμορφώθηκε στο κυπριακό ποδόσφαιρο λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν λήφθηκαν οποιεσδήποτε αποφάσεις, ενώ στην επικείμενη τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής θα κατατεθούν οι θέσεις τόσο των σωματείων όσο και του ΠΑ.Σ.Π. για να συζητηθούν.

«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επικράτησε θετικό κλίμα για αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει. Στόχος των διαβουλεύσεων είναι το κοινό συμφέρον σωματείων και ποδοσφαιριστών. Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη συμφώνησαν να επανέλθουν σε νέα τηλεδιάσκεψη την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς σήμερα είναι προγραμματισμένη επικοινωνία μεταξύ της UEFA και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών (FIFPRO). Στην τηλεδιάσκεψη της ερχόμενης Παρασκευής ΠΑ.Σ.Π. και σωματεία αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 


Υπενθυμίζουμε ότι οι απόψεις όσον αφορά τον Α’ όμιλο ποικίλουν, βάσει επίσημων τοποθετήσεων από προέδρους και προπονητές των ομάδων που μετέχουν. Αντίθετα, στον Β’ όμιλο οι ομάδες ακολουθούν κοινή γραμμή και ευνοούν τη διακοπή των αγώνων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από πλευράς ΚΟΠ ο πρόεδρος Γιώργος Κούμας, ο εκ των αντιπροέδρων Ευάγγελος Μούσκος και ο γενικός διευθυντής Ανθούλης Μυλωνάς. Τα σωματεία εκπροσώπησαν οι Πρόδρομος Πετρίδης (ΑΠΟΕΛ), Σταύρος Παπασταύρου (Ομόνοια), Ευγένιος Χαμπουλλάς (Ανόρθωση), Κώστας Σεραφείμ (Ολυμπιακός) και Θουκής Θουκυδίδης (Νέα Σαλαμίνα). Τον ΠΑ.Σ.Π. εκπροσώπησαν ο εκτελεστικός πρόεδρος Σπύρος Νεοφυτίδης με τρία μέλη του Δ.Σ. και τον Σύνδεσμο Κύπριων Προπονητών ο πρόεδρος Άντρος Κουλουμπρής.

Στο μεταξύ, 12 από τις 16 ομάδες Β’ Κατηγορίας απέστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΟΠ, μέσω της οποίας ζητούν όπως διακοπούν άμεσα ο Β’ όμιλος της Α’ Κατηγορίας χωρίς διαβάθμιση και το πρωτάθλημα της Β’, επίσης χωρίς διαβάθμιση και άνοδο τεσσάρων ομάδων.

Για τη νέα περίοδο εισηγούνται όπως δημιουργηθούν δύο όμιλοι των 8 ομάδων στην Α’ Κατηγορία. Τέλος, τα 12 σωματεία επισημαίνουν ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για να ολοκληρωθεί ο όμιλος του τίτλου στην Α’ Κατηγορία.

Γιώργος Χατζηαντώνης