Δεν βλέπει λόγο για πλαφόν στις τιμές ο Αναστασιάδης – «Μόνο αν κριθεί αναγκαίο» επιμένει

ΠτΔ – Aποκαλυπτήρια Μνημείου Αγνοουμένων Πάρκο Αγνοουμένων, Λεμεσός, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης τελεί τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής. // PoR – Unveiling of Missing Persons’ Monument Missing Persons’ Park, Lemesos, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, unveils the Monument of the Missing Persons of the 1974 Turkish invasion.

Με πιθανή επιβολή πλαφόν στις χονδρικές και λιανικές τιμές των βασικών προϊόντων, εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο, προειδοποίησε, ξανά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με στόχο, να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά.

Σε χαιρετισμό του, στην τελετή απονομής του κυπριακού βραβείου εξαγωγών για το 2020, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε, επίσης, ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι στις τιμές των πετρελαιοειδών και έχει κατατεθεί νομοσχέδιο που δίνει στην υπουργό Εμπορίου διευρυμένες εξουσίες για καθορισμό ανώτατου περιθωρίου μικτού κέρδους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε, επίσης, την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης προς την επιχειρηματική κοινότητα με την υλοποίηση σειράς μεταρρυθμίσεων και μέτρων οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρηματιών.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα δύο τελευταία χρόνια αναθεωρήθηκε ριζικά η στρατηγική προώθησης των εξαγωγών.

Ενδεικτικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι οι εξαγωγές εγχώριων προϊόντων το 2021, πλησίασαν το ενάμισυ δισεκατομμύριο ευρώ, με αύξηση δεκατέσσερα τοις εκατόν, σε σύγκριση με πέρσι.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy