Δεν βλέπει πρόβλημα το ΥΠΠΑΝ ενώ σχολεία υπολειτουργούν λόγω κρουσμάτων

Χρ. Χριστοφίδης: «Η κυβέρνηση εμφανίζεται ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση» 

 

Νέα κρούσματα προκύπτουν καθημερινά σε σχολικές μονάδες, με αποτέλεσμα αυτές να υπολειτουργούν, την ώρα που το Υπουργείο Παιδείας δεν βλέπει πρόβλημα και παραθέτει στατιστικά στοιχεία.

Μιλώντας στη «Χαραυγή» ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος σημείωσε πως μαζικά κρούσματα δεν προκύπτουν στην πλειοψηφία των σχολείων, αλλά σε αρκετά ώστε να θεωρείται πρόβλημα. Επισήμανε δε, πως δεν γνωρίζουν αν η αύξηση κρουσμάτων προέκυψε λόγω του test to stay ωστόσο, παρατηρείται από την ημέρα εφαρμογής του. Ως εκ τούτου, συνέχισε, ζητούν επαναξιολόγηση του μέτρου. Σημειώνεται ότι σήμερα συνέρχεται εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, ώστε να εξεταστούν τα προβλήματα και να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, σε δηλώσεις του μετά τη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, σημείωσε πως τα σχολεία υπολειτουργούν και η κυβέρνηση εμφανίζεται ανέτοιμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση. «Έχουμε επισημάνει πάρα πολλές φορές ότι η προχειρότητα και η ανετοιμότητα του ΥΠΠΑΝ δυσκολεύει ακόμη περισσότερο μια αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση», ανέφερε, για να συνεχίσει λέγοντας πως «ο τρόπος που εφαρμόστηκε το test to stay, ακόμη και το καλύτερο μέτρο να ήταν, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Κάθε μέρα εκατοντάδες μαθητές μένουν σπίτι, χωρίς ουσιαστική μαθησιακή διαδικασία, καθώς και οι πολλές απουσίες εκπαιδευτικών έχουν οδηγήσει τα σχολεία μας σε ένα επίπεδο ουσιαστικά υπολειτουργίας. Προειδοποιούσαμε και για τις εξετάσεις τετραμήνων. Ο Υπουργός επέμενε να γίνουν και δυστυχώς, οι πρώτες ενδείξεις είναι απογοητευτικές», συμπλήρωσε.

«Είναι πραγματικά να διερωτάται κάποιος αν υπάρχει έστω η βασική αντίληψη στον Υπουργό και το Υπουργείο του για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία», τόνισε. Καταλήγοντας, κάλεσε εκ νέου τον Υπουργό και την κυβέρνηση να αντιμετωπίσουν την όλη κατάσταση με σοβαρότητα, «διότι αυτή η κατάσταση ήδη μαζεύει αντιδράσεις και όπως παρακολουθούμε οι αντιδράσεις ξεκίνησαν να βγαίνουν εκτός ελέγχου».

Απαντώντας στις επικρίσεις το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως ο αριθμός των κρουσμάτων δεν έχει επηρεαστεί από το «test to stay». «Αντίθετα, από τον ισχυρισμό που έχει προβληθεί, το ποσοστό θετικότητας ήταν την προηγούμενη της εφαρμογής του μέτρου 0,76% και στη συνέχεια σε διάρκεια 11 ημερών εφαρμογής του μέτρου κυμάνθηκε μεταξύ 0,55% και 0,88%, με τις περισσότερες μέρες να είναι χαμηλότερο του αρχικού». Ο μέσος όρος θετικότητας όλων των μαθητών είναι 0,72% και όσων επέλεξαν το test to stay 1,3%, προσθέτει.

 

 

Δεν αποκλείεται αντίδραση από ΟΕΛΜΕΚ
Εκτάκτως συνέρχεται σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, ώστε να εξεταστούν τα προβλήματα που προκύπτουν σε σχολεία από την αύξηση κρουσμάτων και παράλληλα να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις, χωρίς να αποκλείονται μέτρα αντίδρασης.

 

Ειρηναίος Πίττας

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy