Δεν βλέπει ρατσιστικό επεισόδιο το Υπουργείο Παιδείας

Παρόλες τις καταγγελίες και τις δημοσιεύσεις από γονείς στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Υπουργείο Παιδείας σήμερα με ανακοίνωσή του ισχυρίζεται ότι με βάση τα στοιχεία που έχει ενώπιον του, δεν υπάρχει οποιοδήποτε ρατσιστικό επεισόδιο με τον συγκεκριμένο Διευθυντή Σχολείου στην Λάρνακα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «οι καταγγελίες εναντίον ενός διευθυντή σχολείου που προβλήθηκαν πριν μερικές εβδομάδες, με βάση στοιχεία που κατατέθηκαν στο Υπουργείο, έχουν αποδειχθεί αναληθείς».

«Ενόψει προσπάθειας να προβληθούν ξανά νέοι ανώνυμοι ισχυρισμοί για το ίδιο σχολείο και της δημοσίευσης χαρακτηρισμών από το ίδιο μέσο ενημέρωσης, το ΥΠΠΑΝ απευθύνει έκκληση ούτως ώστε να επιδεικνύεται προσοχή και να αποφεύγεται η μεταφορά ατεκμηρίωτων ισχυρισμών και η καταδίκη προσώπων με χαρακτηρισμούς που θίγουν την προσωπικότητα και εν τέλει και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Όποιος διαθέτει στοιχεία μπορεί επώνυμα και υπεύθυνα να απευθυνθεί στο Υπουργείο καταθέτοντας συγκεκριμένη καταγγελία, η οποία, όπως γίνεται πάντα, θα εξεταστεί αρμοδίως».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «κατόπιν συνεννοήσεων και με προτάσεις της ΟΕΛΜΕΚ, το ΥΠΠΑΝ μεριμνά τόσο για τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων, μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών κατά τη λειτουργία των σχολείων όσο και για την προστασία των εκπαιδευτικών και των σχολείων από ανώνυμες και ατεκμηρίωτες καταγγελίες, καταλήγει η ανακοίνωση».

Υπενθυμίζεται οτι στο τελευταίο περιστατικό, είχε εμπλακεί και ο Δήμαρχος Λάρνακας, ο οποίος παρενέβει  προς τον συγκεκριμένο διευθυντή. Ωστόσο το Υπουργείο δεν βλέπει οποιοδήποτε ρατσιστικό επεισόδιο. Ως  dialogos.com.cy υπενθυμίζουμε, οτι δεν λάβαμε καμία απάντηση απο το Υπουργείο χθες οταν ζητήθηκε η θέση του Υπουργείου, ουτε απο το σχολείο από το οποίο δεν απαντήθηκε κανένα τηλεφώνημά μας.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.