«Δεν ξεχνώ»

Του
Κωνσταντίνου Ζαχαρίου

 

 

Τα κονδύλια για τη διαφώτιση για το Κυπριακό τα προηγούμενα χρόνια ήταν συνδεδεμένα με εκδηλώσεις και ενέργειες για προβολή του δράματος του 1974, της αδικίας που υφίσταται η Κύπρος και ο λαός της όλα αυτά τα χρόνια, του πόνου των προσφύγων, του πόνου για όσους σκοτώθηκαν, για όσους παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι, για τα βασανιστήρια που έχουν υποστεί χιλιάδες άνθρωποι, τους βιασμούς των γυναικών. Η κοινωνία πληρώνει εδώ και χρόνια από το υστέρημά της για τη διαφώτιση πολιτών σε άλλες χώρες, με την ελπίδα ότι θα βρούμε συμμάχους στον δίκαιο αγώνα μας για ελευθερία, καθώς και για προβολή των θέσεων της χώρας ή/και βελτίωση της εικόνας της χώρας σε σημαντικούς θεσμούς.

Το κεντρικό μήνυμα των δράσεων από τα κονδύλια για τη διαφώτιση για το Κυπριακό ήταν πάντα το «Δεν Ξεχνώ». Και σύμβολο το σήμα με την Κύπρο μαχαιρωμένη και μία ροή πηγμένου αίματος να στάζει κατά μήκος της πράσινης γραμμής.

Ωστόσο, στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ, τίποτα δεν έμεινε όρθιο. Έβαλαν χέρι οι αθεόφοβοι ακόμη και στα κονδύλια για τη διαφώτιση για το Κυπριακό. Πήραν τα χρήματα τα οποία πληρώνει η κοινωνία από το υστέρημά της για το «Δεν Ξεχνώ» και έστησαν φαγοπότια. Έκαναν μια ομάδα με την ονομασία «MFA and Friends» και γυρνούσαν από εστιατόριο σε εστιατόριο, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν στη Βουλή. Σε μια περίπτωση πληρώθηκαν 980 ευρώ για πρόγευμα! Το τι περιελάμβανε το πρόγευμα και χρειάστηκε να πληρωθούν όσα χρήματα χρειάζεται ένα νοικοκυριό για τα ψώνια του για ένα εξάμηνο περίπου, μόνοι όσοι συμμετείχαν στο φαγοπότι γνωρίζουν. Επίσης, σε άλλη περίπτωση πληρώθηκαν 1.050 ευρώ για δεξίωση. Ακόμη, οι κυβερνώντες προσέλαβαν κινηματογραφιστές και φωτογράφους για να προβάλλουν τη μούρη τους στις τηλεοράσεις και τα περιοδικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, για το σκοπό αυτό ξοδεύτηκαν 5.446 ευρώ από τα χρήματα της κοινωνίας στην οποία σχεδόν ένας στους τέσσερις λαμβάνει μισθό κάτω από τα 1.000 ευρώ μεικτά το μήνα και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Αλλά εδώ και χρόνια δίνει από το υστέρημά του για το «Δεν Ξεχνώ», χωρίς βέβαια να γνωρίζει ότι στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ τα χρήματα πηγαίνουν στους «MFA and Friends». Επίσης, με βάση πάντα τα στοιχεία με τα χρήματα της διαφώτισης αγοράστηκαν αναλόγια και άλλα υλικά (6.711 ευρώ) για να προβάλλουν τη μούρη τους οι αξιωματούχοι του «ΔΗΣΥς Cyprus», χρηματοδοτήθηκαν συναυλίες (11.951 ευρώ), έγιναν διαφημιστικές προβολές σε Facebook και Twitter (4.850 ευρώ) κ.τ.λ.

Πρωταγωνιστές στα πιο πάνω σκανδαλώδη τεκταινόμενα ήταν η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, με επικεφαλής τον Νίκο Αναστασιάδη στο προεδρικό και τον Αβέρωφ Νεοφύτου στον ΔΗΣΥ, και εκτελεστικό τον τέως Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι πρωταγωνιστές στα πιο πάνω τεκταινόμενα θέλουν να συνεχίσουν τα φαγοπότια τους σε βάρος του «Δεν Ξεχνώ».

Ελπίζουμε ότι ο λαός θα τους φράξει το δρόμο και θα αναδείξει για Πρόεδρο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.