Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο στο διορισμό Αγαθαγγέλου στον ΟΑΥ, υποστηρίζει η ΟΕΒ

Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο στον διορισμό του Πέτρου Αγαθαγγέλου στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΥ, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου, λέγοντας ότι η μόνη απειλή για το ΓΕΣΥ είναι οι αδυναμίες του και όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να επιλυθούν σύντομα.

Ο κ. Αντωνίου υποστήριξε ότι ο μεγαλύτερος υπερασπιστής του συστήματος από την ώρα που ψηφίστηκε το ΓΕΣΥ είναι η ΟΕΒ. Δεν πρέπει να αποτύχει το ΓΕΣΥ, εξήγησε, γιατί θα κλονιστεί η οικονομία αλλά και γιατί δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο για προσφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους πολίτες.

Εξήγησε ότι με τον διορισμό του κυρίου Αγαθαγγέλου δεν μπορεί να αλλάξει η φιλοσοφία του ΓΕΣΥ καθώς για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξει ο νόμος. Όσον αφορά τη μορφή του ΓΕΣΥ ο κύριος Αντωνίου είπε ότι η ΟΕΒ είχε άλλες απόψεις, ωστόσο το θέμα έκλεισε με την ψήφιση της νομοθεσίας και τα πράγματα δεν έχουν επιστροφή ούτε πρόκειται να αλλάξει το σύστημα.

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε ακόμη ότι ο ΠΙΣ είναι μέλος της ΟΕΒ και ο δόκτωρ Αγαθαγγέλου είναι εντεταλμένος να προωθεί τις θέσεις της Ομοσπονδίας.

Πρόσθεσε ότι με βάση νομική συμβουλή εάν διοριζόταν γιατρός συμβεβλημένος με το ΓΕΣΥ στο ΔΣ του ΟΑΥ, τότε θα υπήρχε κώλυμα νομικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.