Δεν υποχωρούν οι κοινότητες Βασιλικού – «Να ανακληθεί η απόφαση του Υπουργικού για αδειοδότηση ασφαλτικών»

Επιμένουν σε ανάκληση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για αδειοδότηση των ασφαλτικών στη περιοχή Βασιλικού, οι 9 Κοινότητες της περιοχής, οι Κοινοτάρχες των οποίων είχαν το βράδυ της Τετάρτης συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή. Ο Υπουργός παρουσίασε συγκεκριμένες λύσεις για αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σε δηλώσεις ύστερα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Συμβούλιο Μαρί, ο Υπουργός Γεωργίας είπε πως «ακούσαμε από πρώτο χέρι τα θέματα που έθεσαν οι Κοινότητες της περιοχής».

Είναι γεγονός, συνέχισε, ότι στη περιοχή παρουσιάζονται αρκετά προβλήματα τα οποία οφείλονται σε αστοχίες και πρώτο μας μέλημα είναι να τα αντιμετωπίσουμε, προσθέτοντας ότι παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες σκέψεις για το πως θα κινηθούν οι αρχές μέσα στην αμέσως επόμενη περίοδο.

Ο Υπουργός είπε ότι λύσεις θα δοθούν και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μονάδα Διαχείρησης των Αποβλήτων και στο ευρύτερο θέμα της λειτουργίας των διαφόρων μονάδων στη περιοχή, με τον ορισμό ειδικού επιθεωρητή που θα επιλέξουν οι ίδιες οι Κοινότητες, για να πραγματοποιεί ελέγχους στις μονάδες που δραστηριοποιούνται στη περιοχή και να υπάρχει μια πιο υπεύθυνη διαχείριση και από μέρους των ίδιων των επιχειρήσεων.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως αντιλαμβάνεται τα αισθήματα της αγανάκτησης των κατοίκων και απηύθυνε έκκληση προς όλους «να συνεργαστούμε και να συγκεντρωθούμε στην επίλυση των προβλημάτων και όχι σε αναστάτωση, η οποία μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει».

Ο ‘Επαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου είπε πως ο Υπουργός μετέφερε τις θέσεις της κυβέρνησης για το όλο θέμα και ότι παρουσίασαν τις θέσεις τους και οι Κοινότητες.

Ανέφερε πως ο Υπουργός παρουσίασε κάποια συγκεκριμένα μέτρα τα οποία είναι πρόθεση, τόσο του ιδίου όσο και της κυβέρνησης, να λάβουν με σκοπό την επίλυση όλων των προβλημάτων.

Οι θέσεις των Κοινοτήτων

Ο Λευτέρης Φωκά, Κοινοτάρχης Καλαβασού και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των 9 Κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού, ανέφερε ότι στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα της περιοχής και ότι έγινε παραδοχή και από τον Υπουργό Γεωργίας «ότι πράγματι υπάρχουν πολλά λάθη τα οποία έγιναν κατά την κατασκευή των διαφόρων εργοστασίων».

Πρόσθεσε πως οι κάτοικοι θέλουν να είναι αισιόδοξοι ότι θα γίνουν προσπάθειες να λυθούν τα προβλήματα.

«’Ομως ο κόσμος μας περιμένει μια απάντηση για την οποία θεωρώ ότι ο Υπουργός δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη. Αναμένουμε μια απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με τα ασφαλτικά για να δικαιωθεί ο κόσμος μας και να μπορέσει να σταματήσει από τις διαμαρτυρίες», ανέφερε.

Επιμένουμε κατέληξε ο κ. Φωκά «στην ανάκληση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για την αδειοδότηση των ασφαλτικών και μετά μπορούμε να συζητήσουμε όλα τα άλλα θέματα».

Οι 9 Κοινότητες της περιοχής Βασιλικού είναι, από την επαρχία Λεμεσού, η Ασγάτα και το Πεντάκωμο και από την επαρχία Λάρνακας οι Τόχνη, Χοιροκοιτία, Μαρώνι, Ψεματισμένος, Ζύγι, Μαρί και Καλαβασός.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy