Δέντρα και φυτά φύτεψαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Λυκείου Παραλιμνίου

Εκατό δέντρα και φυτά φύτεψαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Λυκείου Παραλιμνίου στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Walk the Global Walk».

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «η δεντροφύτευση έγινε από 26 μαθητές/μαθήτριες και τέσσερις εκπαιδευτικούς του Λυκείου Παραλιμνίου με τη συνεργασία του Τμήματος Πρασίνου Αγίας Νάπας. Τα εκατό δέντρα και φυτά φυτεύτηκαν σε περιοχή κοντά στην είσοδο της Αγίας Νάπας».

Ο Αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας Αντώνης Χρίστου «ευχαρίστησε την Χριστίνα Κυπριανού, συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Walk the Global Walk», για την πρωτοβουλία να διοργανώσει τη δεντροφύτευση αλλά και τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν. Στόχος της Αγίας Νάπας είναι να αποκτήσει εστίες πρασίνου και να καταστεί πράσινη πόλη».

Από την πλευρά της η Χριστίνα Κυπριανού ανέφερε ότι «στόχος του προγράμματος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών ώστε να καταστούν ενεργοί πολίτες ιδιαίτερα για την κλιματική αλλαγή. Ακόμα στόχος του ευρωπαϊκού προγράμματος για το 2020 είναι να προβληματιστούν οι μαθητές τόσο για την κλιματική αλλαγή όσο και για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα, φυτεύοντας δέντρα».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.