Δεντροφύτευση σε 23 Δήμους και Κοινότητες από το ΑΚΕΛ Λάρνακας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 10πμ.Η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει δεντροφύτευση σε 23 Δήμους και Κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας, προς τιμή του 23ου Παγκύπριου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ.

Όπως ανάφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, “δυστυχώς, το φυσικό περιβάλλον βρίσκεται συνεχώς σε κίνδυνο γιατί όλα αυτά που είναι σημαντικά για την ποιότητα του – ο αέρας, το νερό, η φυσική ομορφιά κ.α.– θυσιάζονται στο βωμό του εύκολου κέρδους. Για το ΑΚΕΛ οι πρωτοβουλίες αυτές είναι αναπόσπαστο και συνεχές κομμάτι της δράσης του”.

Αυτούσια η δήλωση

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη. Η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει δεντροφύτευση σε 23 Δήμους και Κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας, προς τιμή του 23ου Παγκύπριου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου και ώρα 10πμ.

Το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι: «ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ». Η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λάρνακας προσκαλεί όλους όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση αυτή, συμβάλλοντας στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων του τόπου μας.

Δυστυχώς, το φυσικό περιβάλλον βρίσκεται συνεχώς σε κίνδυνο γιατί όλα αυτά που είναι σημαντικά για την ποιότητα του – ο αέρας, το νερό, η φυσική ομορφιά κ.α.– θυσιάζονται στο βωμό του εύκολου κέρδους.

Για το ΑΚΕΛ οι πρωτοβουλίες αυτές είναι αναπόσπαστο και συνεχές κομμάτι της δράσης του. Στις μέρες μας το κλίμα, ο πλανήτης, ο τόπος μας είναι ολοένα και περισσότερο αντιμέτωποι με την απειλή της κλιματικής κρίσης και με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δράσεις και πρωτοβουλίες όπως αυτή της Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λάρνακας έχουν μεγάλη σημασία.

Προστατεύουν το περιβάλλον και ενισχύουν τα δάση που κατέχουν ξεχωριστή θέση και σημασία μέσα στη φύση συνεισφέροντας ουσιαστικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Την ίδια ώρα όμως αντιλαμβανόμαστε ότι αυτές οι δράσεις από μόνες τους δεν μπορούν να δώσουν λύση στα πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Η απάντηση του ΑΚΕΛ σε όλα αυτά είναι πιο σύνθετη και ολοκληρωμένη.

Προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη οικονομίας, στην οποία βασικό κριτήριο θα είναι η διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας και το κοινωνικό όφελος και όχι η κερδοφορία του κεφαλαίου. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να συνεισφέρει εκεί και όπου μπορεί για να γίνει η καθημερινή ζωή του ανθρώπου καλύτερη. Να διασφαλίσουμε το δικαίωμα μας να ζούμε σε καθαρό και ασφαλές περιβάλλον.

Ευχαριστούμε τους Δήμους και Κοινότητες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λάρνακας για συνεργασία. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως βασικός φορέας που ασχολείται με την καθημερινότητα των ανθρώπων έχει το δικό της σημαντικό ρόλο στα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον.

Οι Δήμοι και οι Κοινότητες που συμμετέχουν στη δεντροφύτευση είναι: Λάρνακα, Αραδίππου, Αθηένου, Δρομολαξιά – Μενεού, Λειβάδια, Λεύκαρα, Αβδελλερό, Αλεθρικό, Αναφωτία, Δελίκηπος, Καλαβασός, Κίτι, Κόρνος, Μοσφιλωτή, Ξυλοτύμπου, Ξυλοφάγου, Ορμήδεια, Ορόκλινη, Περβόλια, Πύλα, Τερσεφάνου, Τόχνη και Ψευδάς.

Τέλος ευχαριστίες εκφράζουμε και στο Τμήμα Δασών για τη συνεργασία του στα πλαίσια του προγράμματος του «Φυτεύω για το κλίμα».