ΔΕΟΚ: Ανάπτυξη και όχι λιτότητα για αντιμετώπιση της ανεργίας 

Η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται προς διάψευση των δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών ότι η οικονομία της Κύπρου βελτιώνεται και σύντομα θα εξέλθει από την ύφεση και θα εισέλθει σε διαδικασία ανάκαμψης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΟΚ.


«Τα πρόσφατα στοιχεία της Τμήματος Στατιστικής και Ερευνών δεν αφήνουν περιθώρια ούτε δημιουργούν προσδοκίες ότι το ισοζύγιο της απασχόλησης θα βελτιωθεί και η ανεργία θα αρχίσει σταδιακά να μειώνεται. Οι πολιτικές λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας έχουν οδηγήσει στη καταστροφή του παραγωγικού ιστού της οικονομίας και σε μαζική ανεργία που μεταφράζεται σε ανθρωπιστική κρίση και πλήρη απαξίωση του ανθρώπινου και παραγωγικού δυναμικού της χώρας», αναφέρεται.

Η ΔΕΟΚ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι χωρίς αλλαγή πολιτικής, χωρίς επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και εγκατάλειψη της καταστροφικής λιτότητας δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ανεργίας και της φτώχειας.

«Η μετανάστευση και τα προγράμματα κατάρτισης και εργασιακής πείρας δεν μπορεί να αποτελούν τις μοναδικές επιλογές  των νέων μας στην ευρωπαϊκή Κύπρο του 2015, ούτε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το μοναδικό μέσο διαβίωσης για χιλιάδες άνεργες και ανέργους», αναφέρεται.

ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.