Δερύνεια: Δημιουργείται Δημοτική Βιβλιοθήκη και αίθουσα μελέτης και Πολιτισμού

Δημοτική Βιβλιοθήκη και αίθουσα μελέτης και Πολιτισμού θα αποκτήσει σύντομα ο Δήμος Δερύνειας μετά την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Δερύνειας και της Εταιρείας Paraskevas Eleftheriou Contracting & Developing Ltd, το Συμβόλαιο για δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Αίθουσας Μελέτης και Πολιτισμού «Αδάμ Αδάμαντος». Το έργο αφορά την ανάπλαση ενός παλιού κτηρίου χωροθετημένου στον παραδοσιακό πυρήνα του Δήμου μεταμορφώνοντας το σε ένα σύγχρονο πολυχώρο μελέτης και πολιτιστικών δρώμενων».

Προστίθεται ότι «το έργο στοχεύει στο να δώσει ώθηση στην περιοχή για ανάπτυξη και να δημιουργήσει ελκυστικές συνθήκες διαβίωσης αφού θα διαθέτει όλα τα απαιτούμενα εφόδια για έρευνα και πνευματική καλλιέργεια. Επίσης θα προσφέρει αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων σε μια περιοχή που αναπτύσσεται σε συνθήκες καθόλου ευνοϊκές, λόγω της ακριτικότητας και της ημικατοχής».

Σημειώνεται ότι «με τη δημιουργία αυτής της πρωτοποριακής και μοναδικής βιβλιοθήκης, ο Δήμος Δερύνειας στοχεύει να παρέχει υπηρεσίες σε όλο τον πληθυσμό της Επαρχίας Αμμοχώστου. Με μακροπρόθεσμο στόχο τη δημιουργία Πανεπιστημιούπολης στο νέο Δήμο Παραλιμνίου – Δερύνειας, το έργο θα αποτελέσει την απαρχή μιας νέας περιόδου στον τομέα της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης».

Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΘΑΛΑΣΣΑ» της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.