Δεσμεύθηκε για στελέχωση του Κέντρου Υγείας στην Αθηένου ο ΟΚΥπΥ

Δεσμεύθηκε για στελέχωση του Κέντρου Υγείας στην Αθηένου ο ΟΚΥπΥ

Την πρόθεση να εργαστεί για την πλήρη στελέχωση και λειτουργία του Κέντρου Υγείας στην Αθηένου εξέφρασε ο ΟΚΥπΥ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, κατά την οποία συζητήθηκε η αδυναμία του Κέντρου να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της Αθηένου και γύρω περιοχής, λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Ο δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής εξέφρασε την απογοήτευση των κατοίκων του Δήμου Αθηένου, καθώς και των γύρω κοινοτήτων, αφού το Κέντρο Υγείας έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια και παραμένει αναξιοποίητο.

«Υπάρχει μόνο μία παθολόγος, η οποία βλέπει μόνο κάποιους ασθενείς», είπε προσθέτοντας ότι το αίτημα είχε αντιμετωπιστεί θετικά τόσο από τον ΟΚΥπΥ, όσο και από τον Υπουργό Υγείας, ώστε να γίνει Περιφερειακό Κέντρο Υγείας, που θα στεγάσει διάφορες ειδικότητες για να εξυπηρετήσει την ακριτική περιοχή της Αθηένου και των γύρω κοινοτήτων, όπως Τρούλλοι, Αβδελλερό, Αραδίππου, όμως αυτό «μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κατορθωτό».

Ο δήμαρχος Αθηένου έθεσε όμως και την ανάγκη για λειτουργία περιφερειακού σταθμού ασθενοφόρων, επί 24ωρης βάσης, καθώς όπως είπε «οι Αθηενίτες κινδυνεύουν από τη μη ύπαρξη ενός τέτοιου σταθμού».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy