Δεύτερες σκέψεις στο ΔΗΚΟ για την υποστήριξη Χριστοδουλίδη

Σήμερα η φιέστα του ΔΗΣΥ για προβολή της υποψηφιότητας Αβέρωφ Νεοφύτου

 

Προβληματισμός και δεύτερες σκέψεις από το ΔΗΚΟ για την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη, αφού στελέχη που προηγουμένως υποστήριζαν την υποψηφιότητα του τέως ΥΠΕΞ του Νίκου Αναστασιάδη, φαίνεται να διαφοροποιούνται… Πληροφορίες της «Χαραυγής» αναφέρουν ότι υπάρχει προβληματισμός, ιδιαίτερα για την εμμονή του υποψηφίου να δηλώνει ότι είναι μέλος του ΔΗΣΥ, αλλά ιδιαίτερα ως προς το ότι στις δημόσιες δηλώσεις του δεν λέει κάτι συγκεκριμένο, δεν έχει προτάσεις να καταθέσει και επικαλείται συνεχώς τη διαμόρφωση θέσεων και απόψεων μετά τη λήξη των επαφών του με την κοινωνία των πολιτών. Εκφράζονται επίσης φόβοι για το μέλλον του ΔΗΚΟ, είτε νικήσει ο κ. Χριστοδουλίδης είτε όχι, αφού με την ανοχή του κόμματος η ηγεσία του Κέντρου παραχωρείται στον υποψήφιο.


Στο μεταξύ, ο κ. Χριστοδουλίδης συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο. Και οι δύο απέφυγαν να σχολιάσουν τις σοβαρές διαφορές τους στο θέμα της λύσης του Κυπριακού, με τον κ. Σιζόπουλο να δηλώνει ότι σε μια συνεργασία όλα τα προβλήματα μπορούν να υπερπηδηθούν.

Εξάλλου, μετά το ΔΗΚΟ και η ΔΗΠΑ απηύθυνε χθες ερωτήματα αναφορικά με τη θέση που εξέφρασε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Α. Μαυρογιάννης για το θέμα της μεταφοράς φυσικού αέριου στην Τουρκία, ακόμα και πριν από τη λύση, για αποκλειστικά δική της χρήση. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι μία τέτοια εξέλιξη, αν γίνει, θα σημαίνει ουσιαστικά την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στο μεταξύ, σήμερα αρχίζει το διήμερο ιδεολογικό συνέδριο του ΔΗΣΥ που ουσιαστικά πρόκειται για μία φιέστα προβολής της υποψηφιότητας Αβέρωφ Νεοφύτου, στην παρουσία Μητσοτάκη και Βέμπερ, αφού μέχρι τώρα η υποψηφιότητά του δεν απέκτησε την αναμενόμενη δυναμική. Επίσης, με ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ καλεί τον κ. Χριστοδουλίδη να μην κρύβεται και να συμμετέχει στις συζητήσεις…


Εξάλλου, η Πρωτοβουλία «Αμμόχωστος για την Κύπρο» αποφάσισε χθες να στηρίξει την υποψηφιότητα Αχιλλέα Δημητριάδη.

Μιχάλης Μιχαήλ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.