Δεύτερη έκδοση της Λάρνακα Μπιενάλε τον Οκτώβριο – Νοέμβριο 2021

Παρά την επιβεβλημένη αναβολή του 2020 λόγω της πανδημίας η δεύτερη έκδοση της Λάρνακα Μπιενάλε θα πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον  Νοέμβριο 2021 και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην στήριξη και προώθηση του πολιτιστικού προϊόντος της Κύπρου τόσο τοπικά όσο και στο εξωτερικό .

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η οργανωτική ομάδα της Μπιενάλε έχει προετοιμαστεί για όλα τα πιθανά σενάρια που αφορούν την πανδημία, ούτως ώστε η διεξαγωγή της Μπιενάλε να πραγματοποιηθεί υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις.

Η πρώτη Μπιενάλε Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε το 2018, αποτέλεσε την πρώτη διεθνή διοργάνωση αυτού του τύπου που έγινε ποτέ στην χώρα μας και στέφθηκε με τεράστια επιτυχία ξεπερνώντας κάθε προσδοκία σε όλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης, της επισκεψιμότητας και της προβολής, αναφέρεται.

Σημειώνεται ακόμη ότι η συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της Λάρνακα Μπιενάλε 2021 θεωρείται ήδη δεδομένη λαμβάνοντας υπόψη ότι 1 μήνα πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής καλλιτεχνών έχουν ληφθεί αιτήσεις από 35 χώρες .
Θέμα της 2ης Μπιενάλε θα είναι τα  “Ατέλειωτα όρια ` υπό την επιμέλεια του εικαστικού Βασίλη Βασιλειάδη. Την διεθνή κριτική επιτροπή πέραν του επιμελητή, απαρτίζουν ο κριτικός και επιμελητής τέχνης από το Μιλάνο Jean Blanchaert , η επικεφαλής επιμελήτρια της Μπιενάλε Φλωρεντίας Δρ Melanie Zefferino, η Πρόεδρος του Ε.ΚΑ.ΤΕ. Κατίνα Κώστα και ο γλύπτης Κίκης Πάτσαλος.

Κατά την διάρκεια της Μπιενάλε εκτός από την κυρίως έκθεσης που θα φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Πιερίδη και σε άλλους εκθεσιακούς χώρους , θα οργανώνονται επισκέψεις από σχολεία , οργανωμένες περιηγήσεις από τουρίστες – πολιτιστικά ιδρύματα- καλλιτεχνικές ομάδες και θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις όπως, θέατρο, μουσική, χορός, διαλέξεις, εργαστήρια κλπ.

“Ως διοργανωτές σκοπός μας είναι όπως η Μπιενάλε Λάρνακας παραμείνει μια διοργάνωση υψηλών διεθνών προδιαγραφών η οποία εκτός των άλλων, ως θεσμός τοποθετεί την χώρα μας στο χάρτη των παγκόσμιων πολιτιστικών διοργανώσεων” προστίθεται.

Το ανοικτό κάλεσμα για συμμετοχή καλλιτεχνών είναι ακόμα σε ισχύ και η τελική ημερομηνία υποβολής προτάσεων είναι η 31 Μαρτίου 2021. Περισσότερες πληροφορίες , αιτήσεις συμμετοχής, αλλά και τους τρόπους στήριξης των συμμετεχόντων καλλιτεχνών στην ιστοσελίδα www.biennalelarnaca.com και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( facebook | instragram | twitter | youtube | vimeo)  @biennalelarnaca

Συνδιοργανωτής της Λάρνακα Μπιενάλε είναι ο Πολιτιστικός όμιλος Λάρνακας ΑΡΤΙΟΝ. Συνεργάτες το επιμελητήριο καλών τεχνών Κύπρου Ε.ΚΑ.ΤΕ. ο παγκόσμιος οργανισμός WAVA (Word Association of Visual Arts ) και αριθμός ΜΚΟ και πολιτιστικών φορέων.  Υποστηρικτής ο Δήμος Λάρνακας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.