Δεύτερη Έκθεση Καινοτομίας (Ιnnovation Showcase) του Cyprus Seeds

  • Παρουσίαση των 10 ακαδημαϊκών ομάδων που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το δεύτερο κύκλο χρηματοδότησης του Cyprus Seeds

Το Cyprus Seeds, ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που στηρίζει την εμπορευματοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας στην Κύπρο, διοργανώνει Έκθεση Καινοτομίας (Ιnnovation Showcase) για να γιορτάσει την επιτυχή ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου χρηματοδότησης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την 1η  Ιουνίου 2022, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο Κώστας Στεφανή του Ινστιτούτου Κύπρου. Στόχος της εκδήλωσης είναι να δώσει  στις oμάδες του Cyprus Seeds την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό και σε πιθανούς επενδυτές από την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Κύπρο και τις ΗΠΑ.

Oι δέκα (10) ομάδες του δεύτερου κύκλου δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Συγκεκριμένα τέσσερις (4) ομάδες προέρχονται από τον τομέα της υγείας, μία (1) ομάδα από τον τομέα Επιστήμης Τεχνών και Κληρονομιάς (Arts & Heritage) μία (1) ομάδα από τον τομέα της αγροβιοτεχνολογίας (agrobiotech), (1) μια ομάδα από τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, (1) μια ομάδα από τον τομέα των συσκευών και υλικών, (1) μία ομάδα από τον τομέα των υπολογιστών και (1) μια ομάδα από τον τομέα του νερού. Επιπλέον προέρχονται από διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και κέντρα αριστείας της Κύπρου. Συγκεκριμένα (3) τρεις ομάδες προέρχονται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, (2) δύο ομάδες από το Ινστιτούτο Κύπρου, (2) δύο ομάδες από το Κέντρο Αριστείας CYENS, (1) μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, (1) μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, 5 επιτυχημένοι επιχειρηματίες από την Αμερική, οι οποίοι, εδώ και 2 χρόνια,  παρέχουν υπηρεσίες mentoring στις ομάδες του Cyprus Seeds, θα λάβουν μέρος σε συζήτηση με θέμα ‘Οι κύριες παράγοντές επιτυχίας των νεοφυών επιχειρήσεων’. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο Jonathan Green, συνιδρυτής της Αrcadia Funds, ο Paul Blackborow, συνιδρυτής της Energqtiq Technology, ο George Mabry, μέντορας και επενδυτής σε επιχειρηματικά εγχειρήματα που προέρχονται από τα πανεπιστήμια Harvard, MIT και Boston και η Κaren Golmer, η οποία έχει πολύχρονη εμπειρία στην εμπορευματοποίηση ακαδημαϊκής έρευνας ως πρώην διευθύντρια του Τεχνολογικού Κέντρου Καινοτομίας  Deshpande του ΜΙΤ. Tη συζήτηση θα συντονίσει ο Leon Sandler, Γενικός Διευθυντής του Τεχνολογικού Κέντρου Καινοτομίας Deshpande του ΜΙΤ.

Οι πέντε Αμερικανοί επιχειρηματίες έρχονται στην Κύπρο για πρώτη φορά με πρόσκληση του Cyprus Seeds. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους θα λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες όπως παροχή καθοδήγησης (mentoring) στις ομάδες των Cyprus Seeds, συμμετοχή σε εκδηλώσεις για την επιχειρηματικότητα, επισκέψεις στα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Κύπρου και συναντήσεις με φορείς χάραξης και υλοποίησης της πολιτικής έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο.

Για δήλωση συμμετοχής στην εκδήλωση, η οποία είναι απαραίτητη χρησιμοποιήστε το πιο κάτω σύνδεσμο.

https://tinyurl.com/2p8e35j4

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy