Διαχωρίζει τη θέση του το Αρεταίειο για το ΥπΥγ – Επιβεβαιώνει ο Διευθυντής του Γερμανικου Ογκολογικού από την άλλη


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


«Ασθενείς που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν στην Κύπρο παραπεμπονται από το υπουργείο Υγείας στο εξωτερικό»,δήλωσε ο διευθυντής του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου Νίκος Ζάμπογλου, τη στιγμή που το Αρεταίειο Νοσοκομείο, μετά το σημερινό δημοσίευμα του «Φ» διαχωρίζει τη θέση του υποστηρίζοντας ότι δεν αμφισβητεί τις διαδικασίες που το υπουργείο Υγείας ακολουθεί.

Ο Καθηγητής Νίκος Ζάμπογλου μιλώντας στον Φιλελευθερο,  τόνισε στις δηλώσεις του ότι «παρά το γεγονός ότι διαθέτουμε υπερσύγχρονο εργαστήριο επεμβατικής καρδιολοογίας με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμούς, το υπουργείο Υγείας δεν αποτάθηκε ποτέ κοντά μας για να μας παραπέμψει κάποιο περιστατικό».Αντιθέτως, πρόσθεσε, «γνωρίζουμε ότι υπηρξαν περιστατικά τα οποία εμείς θα μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε αλλά το υπουργείο Υγείας προτίμησε να αποστείλει τους ασθενείς αυτούς στο εξωτερικό». Το ότι «επικρατεί το ρουσφέτι, το είχα δηλώσει και στην περίπτωση της μεταφοράς των φαρμάκων από τη Λευκωσία στη Λεμεσό», υπενθύμισε ο κ. Ζάμπογλου προσθέτοντας ότι «κάποια πράγματα πρέπει να ισχύουν για όλους τους ασθενείς και όχι μόνο για όσους έχουν μέσο».

«Το υπουργείο Υγείας δεν ζήτησε ποτέ από το νοσοκομείο μας να δεχθεί ένα επειγόν περιστατικό, αυτό είναι η αλήθεια», υπογράμμισε καταλήγοντας.

 

Διαχωριζει τη θέση του το Αρεταίειο

Με αφορμή το σημερινό μας δημοσίευμα, το Αρεταίειο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το δημοσίευμα του Φιλελευθέρου και της δημοσιογράφου Μαριλένας Παναγή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και έχει παρερμηνευθεί, ως εκ τούτου το Αρεταίειο Νοσοκομείο διαχωρίζει τη θέση του και δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση οι διαδικασίες που ακολουθούνται από το Υπουργείο Υγείας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.