Διαχρονική η προσφορά των αποδήμων

Ο απόδημος πληθυσμός έχει συνέχεια στο μυαλό του την Κύπρο και αγωνίζεται γι’ αυτή

Οι Κύπριοι απόδημοι σίγουρα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κυπριακού λαού άσχετα αν ζουν και δραστηριοποιούνται σε ξένες χώρες, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα τους.

Αγαπούν την Κύπρο, γνωρίζουν αρκετά καλά τα προβλήματά της και αγωνίζονται για την επίλυσή τους, όπως αγωνίζεται και ο υπόλοιπος πληθυσμός που ζει εντός της Κύπρου.

Δηλαδή ο απόδημος πληθυσμός κουβαλάει συνεχώς την Κύπρο μαζί του, την έχει συνέχεια στο μυαλό του και αγωνίζεται στις χώρες που ζει για την ελευθερία και τα δίκαιά της.

Και όπως έχει αποδειχθεί είναι ο μόνος σταθερός σύμμαχος του κυπριακού λαού, εφόσον είναι διαχρονική η προσφορά και στήριξή του προς αυτόν.

Εξάλλου, αυτή η διαχρονική προσφορά και στήριξή τους προς την Κύπρο αποδεικνύεται και μέσα από το συνέδριό τους, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο γενέθλιο τόπο τους και συγκεκριμένα στη Λευκωσία, όπου εκατοντάδες απόδημοι από όλα τα μέρη του κόσμου καταφθάνουν εδώ για να ενημερωθούν αλλά και να δείξουν έμπρακτα την αγάπη και τη στήριξή τους προς την πατρίδα τους.

Φυσικά, οι απόδημοί μας δεν καταφθάνουν στη Λευκωσία για να είναι μόνο απλοί ακροατές ή θεατές σε ένα τριήμερο συνέδριο.

Ερχονται εδώ αρκετά προετοιμασμένοι, με σωρεία προτάσεων και εισηγήσεων για το πώς θα είναι πιο αποτελεσματικός ο αγώνας που διεξάγουμε για ελευθερία και εθνική επιβίωση, αλλά και με σωρεία προτάσεων για το πώς θα ανακάμψει οικονομικά η χώρα μας.

Εμπεριστατωμένες εισηγήσεις και προτάσεις τις οποίες πρέπει να παίρνει αρκετά σοβαρά υπόψιν της η κυβέρνηση, για να προωθούνται και να επεξεργάζονται από τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, με στόχο τη γρήγορη και αποτελεσματική υλοποίησή τους.

Δεν πρέπει όμως να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι, μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου, οι πρόεδροι των αποδήμων, στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, κάκισαν την αρνητική εικόνα που εκπέμπει η πολιτική ηγεσία της Κύπρου, στο εξωτερικό, λόγω των έντονων διαφορών τους στο Κυπριακό.

Επισήμανση την οποία πρέπει να αγνοήσουν. Αντιθέτως, πρέπει να λάβουν επίσης σοβαρά υπόψιν τους, τόσο η κυβέρνηση όσο και η πολιτική ηγεσία της Κύπρου, για να μην αφήνουν να περνάνε αρνητικά μηνύματα στον ξένο κόσμο και γενικά στην κοινή γνώμη, εφόσον όλοι αγωνίζονται για τον ίδιο εθνικό σκοπό.

Κάτι ασφαλώς που έπρεπε να δοθεί ως υπόσχεση προς τον απόδημο πληθυσμό, πριν αναχωρήσουν από την Κύπρο.

Ακριβώς έτσι όπως αυτοί ανανέωσαν προς εμάς την υπόσχεσή τους ότι θα επιστρέψουν στους τόπους διαμονής τους και θα κάνει ο καθένας ό,τι είναι δυνατόν για να περάσουν οι θέσεις της πλευράς μας στη διεθνή κοινή γνώμη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.