Διαδικασία ΕΤΕΚ κατά Συλλούρη

Υπό το φως των αποκαλύψεων του Δυκτίου Αλ Τζαζίρα και τις αλυσιδωτές πολιτικές εξελίξεις, το ΕΤΕΚ κινεί πειθαρχικές διαδικασίες κατά του Δημήτρη Συλλούρη.

Ο νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κωνσταντή ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ότι αμέσως μετά τις αποκαλύψεις του Δικτύου Αλ Τζαζίρα, η απερχόμενη Διοικούσα στην τελευταία της συνεδρία έθεσε ως θέμα και αποφάσισε ομόφωνα να παραπέμψει τον κ Δημήτρη Συλλούρη, στο πειθαρχικό Συμβούλιο του ΕΤΕΚ για πιθανή διάπραξη δεοντολογικού παραπτώματος στη βάση κανονισμών δεοντολογίας που πρέπει να τηρούνται από τα μέλη του ΕΤΕΚ.

Το υπό διερεύνηση παράπτωμα στο γενικό του πλαίσιο είναι η πιθανή παράκαμψη των νομοθεσιών του κράτους.

Το θέμα θα εξεταστεί τη Δευτέρα στην πρώτη συνεδρία του πειθαρχικού Συμβουλίου μετά της εκλογές και θα εξεταστεί πέραν του κ Συλλούρη και η πιθανή εμπλοκή οποιουδήποτε άλλου μέλους του επιμελητηρίου στη συγκεκριμένη υπόθεση ή άλλες υποθέσεις που σχετίζονται με την αποκάλυψη του Αλ τζαζίρα. Ως προς την πορεία του Επενδυτικού προγράμματος ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι η λειτουργία του ήταν μονοθεματική και τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή το Επιμελητήριο ζήτησε να μην μπαίνουν όλα τα ααυγά του ΚΕΠ στο καλάθι της αγοράς ακινήτων αλλά να υπάρξει διεύρυνση σε άλλους κλάδους. «Είμαστε στη διάθεση της πολιτείας και θα πρέπει να σοβαρευτούμε, να αισθανθούμε ότι ο καθένας έχει ευθύνες τις οποίες πρέπει να αναλάβει» τόνισε ο κ. Κωνσταντή λέγοντας ότι πολλοί συνεργάτες στο εξωτερικό έχουν ξαφνιαστεί από αυτά τα δημοσιεύματα του Αλ Τζαζίρα και την διαφθορά που έχει προβάλει κάτι που τους αναγκάζει, όπως είπε, να κάνουν δεύτερες σκέψεις για επένδυση στην Κύπρο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.