Διαδικτυακό Φεστιβάλ Βιβλίου

Από την Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης Γραμματισμού

 

Το βαρύ και δυσχερές κλίμα της πανδημίας δεν σταμάτησε την ανάπτυξη των γραμμάτων και των τεχνών. Κάποιοι συγγραφείς έγραψαν τα καλύτερά τους έργα και κάποιοι αναγνώστες διάβασαν τα περισσότερα βιβλία μέσα σε αυτό το διάστημα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23η Απριλίου), η Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης Γραμματισμού, διοργανώνει διαδικτυακό φεστιβάλ βιβλίου, σήμερα, 23 Απριλίου στις 18:00.

Με ανακοίνωσή της η Οργάνωση, αναφέρει: «H φετινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου είναι ευκαιρία να τιμήσουμε τους ανθρώπους αυτούς. Τιμούμε ιδιαίτερα Κύπριους συγγραφείς, που δεν σταμάτησαν να δημιουργούν και να φωτίζουν τις ζωές μας. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την αγάπη για τα έργα τους. Την αγάπη, γενικότερα, για τη λογοτεχνία, την ποίηση, το τραγούδι, τη ζωγραφική, τις τέχνες και τον πολιτισμό, γιατί το βιβλίο είναι πολιτισμός. Η δημιουργία ενός βιβλίου, το γράψιμο και η εικονογράφησή του και ύστερα η απόλαυση της κάθε του σελίδας, η ανάγνωσή του, είναι μια υπέροχη περιδιάβαση, ένα ταξίδι δίχως περιορισμούς.

Σας καλούμε, λοιπόν, να παρακολουθήσετε το διαδικτυακό Φεστιβάλ Βιβλίου που προγραμματίζουμε για τις 23 Απριλίου, από τις 6 μ.μ., ζωντανά για 2,5 περίπου ώρες, από τη σελίδα μας στο Facebook και στο κανάλι μας στο YouTube, στον σύνδεσμο: https//www.youtube.com/watchv=g9tVGE0KqaA”.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, η ΕΔΟΝ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι, «από την καθιέρωση αυτής της μέρας μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει στη σχέση των ανθρώπων με το βιβλίο. Τα άλματα της τεχνολογίας, οι απεριόριστες πληροφορίες και μορφές διασκέδασης που λαμβάνουμε μέσω του διαδικτύου, της τηλεόρασης και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών έχουν μειώσει σημαντικά, το ποσοστό των ανθρώπων που συνεχίζουν να κρατούν το βιβλίο ως σταθερό συνοδοιπόρο».

Ταυτόχρονα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «το ίδιο το σύστημα καλλιεργεί συστηματικά την αποσπασματική γνώση, τη ρηχή ανάγνωση και ανάλυση των πραγμάτων, απομακρύνει δηλαδή τον μέσο άνθρωπο και ειδικά τους νέους, από την εκτίμηση της σημασίας της δομημένης και ολοκληρωμένης γνώσης που προσφέρει το βιβλίο. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και κριτικοί απέναντι στο τι διαβάζουμε καθώς δεν είναι όλα τα βιβλία αξιόπιστες πηγές. Ιστορικά έχουν γραφτεί και διαδοθεί βιβλία που παραμορφώνουν την ανθρώπινη συνείδηση παρά να την καλλιεργούν προοδευτικά».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.