Κυκλοφορεί αυτές τις ώρες διαδικτυακό ψήφισμα το οποίο έχει αποδέκτη την Ευρωπαϊκή Ένωση το οποίο περιγράφει τις αποφάσεις τις κυβέρνησης να κλεισει 4 απο τα 7 οδοφράγματα που υπάρχουν στην πράσινη γραμμή και καλεί Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως θεματοφύλακα των Συνθηκών και την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ για την άμεση αποκατάσταση και επιβολή της εφαρμογής του Κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή στην Κύπρο.

 

Υπογράψτε εδώ

Αναλυτικά: 

Η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έλαβε σήμερα μονομερή απόφαση να κλείσει τέσσερα από τα επτά σημεία διέλευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των μη ελεγχόμενων από την Δημοκρατία περιοχών του νησιού, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορωναϊού.
1.Η απόφαση αυτή δεν είναι μόνο αυθαίρετη και παράνομη, καθώς παραβιάζει τον κανονισμό για την πράσινη γραμμή, αλλά είναι επίσης παράλογη και δυσανάλογη προς τον επιδιωκόμενο στόχο, αν ο στόχος είναι πραγματικά ο έλεγχος της εξάπλωσης του κοροναϊού.
2. Δεν υπάρχει κανένα άτομο που να έχει προσβληθεί από κοροναϊό, είτε στο βόρειο είτε στο νότιο τμήμα του νησιού ,  πόσο μάλλον κανένα άτομο που πέθανε από αυτό στην Κύπρο.
3. Δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί κλείσιμο τεσσάρων από τα επτά σημεία διέλευσης θα ελέγξει αποτελεσματικά την εξάπλωση ενός ιού που δεν έχει ακόμη αναφερθεί ότι επηρεάζει την Κύπρο με οποιονδήποτε τρόπο.
4. Δεν υπάρχει εξήγηση γιατί άλλα λιγότερο περιοριστικά μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τον επιδιωκόμενο στόχο ή γιατί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών επί του θέματος δεν θεωρήθηκε ως άμεσο μέτρο για την αντιμετώπισή του αν το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό έτσι ώστε να περιορίσει την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων στο νησί.

Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως θεματοφύλακα των Συνθηκών και την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ για την άμεση αποκατάσταση και επιβολή της εφαρμογής του Κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή στην Κύπρο και για την αντιμετώπιση των μονομερών μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, να εμβαθύνουμε τη διαίρεση του νησιού μας και των κοινοτήτων μας.

Υπογράψτε εδώ